23948sdkhjf

De mest leste sakene på Plastforum i 2022

Som vanlig bringer vi en oversikt over de artiklene som ble mest lest i fjor.

1.Gangstø Transport med plastavfall i lasten og 30 år i miljøets tjeneste

Helt siden 1990 har Gangstø Transport jobbet med plast. I 1999 investerte selskapet i sin første avfallspresse. I dag er selskapet en stor transportør av avfallsplast og bearbeiding av plasten før den sendes til gjenvinning.

2.Plast har en lys fremtid i Scanias flåte

– I fremtiden vil trolig andelen plast i Scanias flåte være betydelig større enn i dag, men plastmaterialene vil være helt annerledes, akkurat som måtene de produseres på.

3.Plast sitter fast i skipskøen i Shanghai

I KØ: Flere enn 500 skip ligger i kø ved Shanghai havn fordi byen er nedstengt som følge av korona-utbrudd. Dette får følger for verdens handel og økonomi. ILLUSTRASJONSFOTO: COLOURBOX

Det ligger flere enn 500 kontainerskip ved havna i den kinesiske millionbyen Shanghai. Byen er som kjent for tiden nedstengt som følge av koronaviruset.

4.Arbeidsliv og jus med Grette: 5 praktiske ferieråd til arbeidsgivere

Sommeren er rett rundt hjørnet, og vi i arbeidslivsavdelingen i advokatfirmaet Grette har erfaring med at det ofte oppstår spørsmål rundt arbeidstakeres rettigheter i forbindelse med ferieavvikling.

5.Lederskifte og flere agenturer til Atemo AS

Martin Bowitz (31) har overtatt som daglig leder i familieselskapet Atemo AS. Han tar over etter sin far, Ørjan Bowitz (58), som nå går over i en allround-stilling i selskapet.

6.Kinnarps bruker filttepper - og får 50 prosent mer gods på bilen

I den pågående forsyningskrisen er det få lyspunkter. Det er mangel lastebilsjåfører, emballasjepapp og mikrochiper. Der er et hav av forsinkede kontainerskip. Alt dette bidrar til at kontorstolen din, kjøleskapet ditt eller din nye lastebil blir forsinket - og dyrere.

7.19 ansatte mister jobbene sine

Når Norwegian Paper flytter all emballasjeproduksjon fra Modum til Grimstad ved nyttårstider, er det 19 ansatte som må finne seg noe annet å gjøre.

8.Plastrelatert selskap konkurs

Selskapet satset på byggematerialer i plast og hadde overskudd i 2019. Nå er Global Panels konkurs.

9.Skriverform ble rammet av brukollapsen på Tretten

RAMMET: Skriverform ble rammet da Tretten bru kollapset. FOTO: STATENS HAVARIKOMMISJON

Det blir mye ekstra plunder for bedrifter som ble rammet av brukollapsen på Tretten i august. Skriverform er en av dem. – Jeg er mest opptatt av at de ansatte kommer seg trygt på jobb, sier daglig leder Evy Sunde.

10.Vartdal Plast hardt rammet av uværet

«Gyda» og påfølgende uvær denne helga førte til at varer for mellom 50.000 og 60.000 kroner ble ødelagt. Flere stabler med XPS ble tatt hardt av vinden sist helg.

10.Legges ned - ni mister jobben

Ni personer mister jobbene sine når Agder Emballasje nå skal legges ned.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078