23948sdkhjf

Plast sitter fast i skipskøen i Shanghai

Det ligger flere enn 500 kontainerskip ved havna i den kinesiske millionbyen Shanghai. Byen er som kjent for tiden nedstengt som følge av koronaviruset.

Pandemien skaper fortsatt utfordringen for internasjonal handel og økonomi.

Ved havna i Shanghai ligger det for tiden flere enn 500 kontainerskip. Bakgrunnen er de strenge koronatiltakene som kinesiske myndigheter har innført i millionbyen.

Får ikke lastet av varer

I en twitter-melding skriver Dansk Indsutris direktør for transportbransjen, Karsten Lauritzen:

- Jeg tror at man skal innstille seg på at de globale forsyningskjedene er utfordret. Det så man under koronapandemien, så med Suez-kanalen og nå i Shanghai, der svært mange store containerskip ikke kan få lastet av varer. Det betyr at forsyningskjedene blir forsinket, skriver han.

Når de mange 100 kontainerskipene ikke kan få lastet av varene, rammer det transportsektoren og vil ifølge bransjedirektøren føre til en forsyningskrise, som vil nå europeiske forbrukere om seks til åtte uker.

Vil bli mangel på varer

Her kommer der nemlig til å bli mangel på varer. Og den store flaskehalsen vil få prisene på noen varer til å øke.

Det skal være et bredt utvalg av varer som er blitt rammet, mener bransjedirektøren, som blant annet nevner varer av plast og komponenter til tung industriproduksjon.

BEKYMRET: Bransjedirektør Karstein Lauritzen i Dansk Industri er bekymret for kontainerskip-køen i Shanghai. FOTO: DANSK INDUSTRI

- Det vil være noen ting som kommer til å mangle på hylla i butikken, eller en bedrift som mangler noe til å putte inn i det produkt, som skal selges og gjøres ferdig, der man må finne alternative måter å kjøpe inn på eller vente. Dette får jo følger for prisen, sier Lauritzen.

25 millioner rammet av nedstengning

I Shanghai har størstedelen af byens 25 millioner indbyggere vært rammet av nedstengning i flere uker.

Det har skabt frustrasjoner, ettersom mange også mangler mat, fordi de ikke selv får mulighet til å handle, samtidig som det ikke har vært nok bud til å levere maten.

 

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062