23948sdkhjf

Vartdal Plast hardt rammet av uværet

«Gyda» og påfølgende uvær denne helga førte til at varer for mellom 50.000 og 60.000 kroner ble ødelagt. Flere stabler med XPS ble tatt hardt av vinden sist helg.

«Gyda» med påfølgende vind søndag og natt til mandag, førte til store ødeleggelser langs kysten av Norge, og da særlig på Vestlandet og i Midt-Norge.

Vartdal Plastindustri var en av dem som ble rammet.

Dalane Tidende skriver at daglig leder ved fabrikken kom på jobb ved 04.30-tiden mandag morgen. Da var flere av stablene blåst overende, og det var farlig for Tom Rune Sleveland å begynne å rydde da.

Måtte kalle inn kveldsskiftet for å rydde

Derfor ble mannskap fra bedriften kalt ut senere på morgenen mandag for å samle inn XPS (ekstrudert polystyren). som hadde blitt tatt av vinden og spredd seg.

Kveldsskiftet mandag ble kalt inn mandag morgen for å rydde. Sleveland forteller til avisa at varer for et sted mellom 50.000 og 60.000 kroner ble ødelagt av uværet. Han beskriver det som en betydelig sum for bedriften.

XPS'en er pakket inn i plast, som også hadde løsnet og hengt seg opp i trær og andre steder. Også en tung lunsjbenk utenfor fabrikklokalene fikk kjørt seg under uværet.

Lover å rydde opp alt

Den daglige lederen lover at de skal rydde opp alt.

- Jeg har jobbet her i sju år og aldri opplevd så sterk vind. Vi forsøker å sette stablene der hvor vinden ikke skal få tak, men nå var det ingenting som nyttet, sier Sleveland til avisa, og legger til at de plasserer produkter som må stå ute, mest mulig i le slik at vinden at ikke skal ta dem. Men denne gang ble vinden for sterk.

Kilde: Dalane Tidende

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dansk mikroplast-undersøkelse møter kritikk
Fant mye søppel og plast utenfor tre elvemunninger i Hardanger
AKVA group utvikler verdens første merd av resirkulert materiale
Protec Scandinavia inngår avtale med Bianna Recycling for hele Norden
Lansering av ny internasjonal standard for håndtering av avfall på fiskefartøy
Rekordpåmelding til Industriens Markedsplass
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.095