23948sdkhjf

19 ansatte mister jobbene sine

Når Norwegian Paper flytter all emballasjeproduksjon fra Modum til Grimstad ved nyttårstider, er det 19 ansatte som må finne seg noe annet å gjøre.

Norwegian Paper har holdt til i Geithus Næringspark i mange år, lenge før selskapet ble etablert i 2006 – da under navnet Nordic Paper.

Men nå er det slutt med produksjonen av blant annet brødposer og poser til varmmat i Modum, skriver Bygdeposten.

Flytter til Grimstad

Ledelsen i emballasjeprodusenten Norwegian Paper har nemlig besluttet å flytte all produksjon til hovedkontoret i Grimstad fra nytt år av.

– Lokalene er ikke lenger egnet til denne type produksjon. Siden vi produserer emballasje til mat, så er det veldig strenge krav til hygiene. Lokalene er nesten 150 år gamle og tilfredsstiller ikke dagens krav, sier han. Dessuten er det dyrt å drive i gamle lokaler. Vi merker jo selvfølgelig også de høye strømprisene, sier daglig leder Tom-Egil Seljås i Norwegian Paper til lokalavisa. I tillegg går leieavtalen ut ved nyttår.

MANGE ÅR: Norwegian Paper har holdt til i Geithus Næringspark siden 2006. Fra nyttår er det slutt. FOTO: NORWEGIAN PAPER

Uvitende ansatte

Da de ansatte nylig ble kalt inn til et møte var det bare tillitsvalgt og verneombud som visste hva som ville komme.  Begge to kritiserer ledelsen for manglende informasjon til de ansatte.

I tillegg til produksjon og store maskiner, er det to store lagerlokaler på Geithus som også legges ned. Ett av lagrene server alene ASKO.

- Det skal nevnes at de ansatte har fått tilbud om å være med på flyttelasset til Grimstad, men med mer enn 30 mil fra Geithus sier det seg selv at det ikke er så lett å gjennomføre, sier tillitsvalgt Pål Wold.

 

 

Kilde: Bygdeposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095