23948sdkhjf

Protec inngår ny avtale

Protec-gruppen inngår avtale med Alessiohitech for det nordiske og baltiske markedet.

- Dette åpner opp et helt nytt marked for oss, sier, Per M. Skjevik i Protec. Protec har nemlig ifølge Skjevik fram til nå vært mindre aktive innen partikkelskum-bransjen, som omfatter isopor, EPS/XPS).

Bortsett fra gjenvinningsløsninger er dette helt nytt marked for oss. Nå kan vi tilby produksjonsmaskiner (form-maskiner) Alessiohitech, sier Skjevik.

Det finnes allerede flere store aktører innen partikkel-skum med flere fabrikken.

Protec Scandinavia vil i første omgang agere som agent, men også i noen typer prosjekt, som distributør av utstyr og løsninger.

NYE MARKEDER: - Avtalen vi har inngått med Alessiohitech vil åpne opp nye markeder for oss, sier Per M. Skjevik i Protec. FOTO: PROTEC

- Vi har allerede øremerket vår egen tekniker, som vil få omfattende kursing hos Alessiohitech på nyåret. Det norske selskapet vil håndtere det norske markedet, og Protec Scandinavia Sweden AB de øvrige nordiske landene og Baltikum.

 Protec Scandinavia er en maskin-, utstyr-. tjeneste- og råvare-leverandør til skandinavisk plast- industri, etablert 2017. Selskapet er primært aktiv innen gjenvinning, ekstrudering, formblåsning, filmblåsning, rotasjonsstøping, formstøping og partikkel-skum.

- I vår portefølje finns kun vel kjente ledende Europeiske produsenter av maskiner og utsyr som Erema, Krauss Maffei, Piovan, Rapid Granulator, Weima, MB Conveyors, Frigosystem, Inoex, Nordson og AZO, sier Skjevik.

De to selskapene har sine baser i Trondheim og Värnamo. Protec Scandinavia er siden juli 2020 en del av tyske Feddersen gruppen, med et samlet team på drøyt 30 personer i Skandinavia.

Alessiohitech er ledende innen produksjon av industrielt utstyr i partikkelskumindustrien som EPS, EPP, ETPU, EPE. Selskapet har en komplett portefølje av banebrytende løsninger som; helelektriske formstøpemaskiner komplett med tilpassede automatiseringsenheter og industriroboter, pre-expanders, servostyringsformer med høydejustering, lette former (ZERO) konstruert ved hjelp av additiv produksjonsteknologi som reduserer energiforbruket med 80 prosent og syklustiden med 60 prosent og alt tilbehør som kreves i et komplett støpeanlegg. Selskapet er også en viktig aktør innen isolasjon av gulvpaneler, der det er anerkjent som ledende innen fremstilling av høytytende varmeformende linjer og produksjonsceller for flere slags strålende gulvpaneler.

Hovedkontor og produksjonsenhet er lokalisert i Medolago, nær Milano, hvor alle maskiner blir konstruert og montert. Anlegget inkluderer også et dedikert FoU-område hvor det utføres aktiviteter på nye maskiner, nye materialer og nye produkter. Resultatene oppnådd gjennom årene har ført til at Alessiohitech blir ansett som en one-stop-shop i partikkelskumindustrien.

-Alessiohitech har samarbeidet med selskaper over hele verden om å utvikle banebrytende løsninger dedikert til de mest forskjellige industrisektorene, inkludert bilindustri, konstruksjon, logistikk, emballasje og mat. Løsningene som tilbys sammen med oss, vil representere et vinnende valg for de nordiske og baltiske partikkelskum-produsentene, avslutter Per M. Skjevik.

Kilde: Pressemelding fra Protec

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078