23948sdkhjf

Protec Scandinavia inngår avtale med Bianna Recycling for hele Norden

Avtalen gjelder også Baltikum.

Det skriver Protec i en pressemelding.

Protec Scandinavia inngikk samarbeidsavtalen med Bianna Recycling på slutten av fjoråret, og etter en periode med kursing og forberedelser, rulles nå samarbeidet ut i hele Norden og Baltikum. Protec Scandinavia er helt komplett innen maskiner og utstyr for gjenvinning av plast, og kanskje den eneste aktøren i Norden som kan tilby en komplett gjenvinning løsning.

- Trodde vi var komplette

- Vi trodde vi var komplette inntil i fjor sommer, da vi startet diskusjonene med Bianna, sier Per Skjevik, daglig Leder for Protec Scandinavia.

- Vi fikk flere forespørsler høsten 2021 og våren 2022 på forsortering av plast- og husholdsavfall, som ledet til at vi gikk videre med Bianna som leverandør. Vi er godt rustet både i Norge og Sverige, der gjenvinningsteamet vokser raskt, legger han til.

Tre fabrikker i tre land

Bianna Recycling er en ledende produsent av sorteringssystemer for gjenvinningsindustrien, med sitt hovedkontor i Girona, Spania. Med sine tre fabrikker i Spania, Tyrkia og Brasil og omkring 120 ansatte, har Bianna levert 233 komplette sorteringsinstallasjoner, og over 1000 komponent-installasjoner.

Selskapet omsetter 45 milliioner euro, og forventer også i 2023 en betydelig omsetningsøkning. I sin portefølje finner vi blant annet følgende komponenter: Ballistisk separator, siltrommel, poseåpnere, vindsiktere, flaskeknusere, transportbånd, skruematere, metallseparatorer, separatorer for ikke-jernholdige metaller, presser og mellomlagrings systemer. Sammen med sine partnere inkluderer de også pre shredding, shreddere, granulatorer, NIR-sorteringssystemer, farge- og formsorteringssystem

Valgte Bianna:  Vi fikk flere forespørsler høsten 2021 og våren 2022 på forsortering av plast- og husholdsavfall, som ledet til at vi gikk videre med Bianna som leverandør, sier daglig leder i Protec Scandinavia, Per Skjevik. Foto: Morten Dahl

Velkjente merker

Protec Scandinavia er en maskin-, utstyrs-, tjeneste- og råvare-leverandør til skandinavisk plastindustri, og ble etablert i 2017.

- Vi er aktive primært innen gjenvinning, ekstrudering, formblåsning, filmblåsning, rotasjonsstøping og formstøping. I vår portefølje finnes velkjente ledende europeiske produsenter av maskiner og utsyr som Erema, Lindner Washtech, Weima, Piovan Krauss Maffei, CMG Granulator, MB Conveyors, Aquatech, Inoex, Xaloy og AZO, sier Skjevik.

Protec Scandinavia selskapene har sine baser i Trondheim og Värnamo og jobber aktivt med etablering i Finland og Danmark. Protec Scandinavia er siden juli 2020 en del av tyske Feddersen-gruppen, med et samlet team på drøyt 30 personer i Norden, og totalt 1100 ansatte på verdensbasis. Gruppen omsatte drøyt 900 millioner euro i 2022.

Kilde: Pressemelding fra Protec Scandinavia

KLIKK for alle artikler i Resirkulering og gjenbruk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094