23948sdkhjf

Nye unntak for visse stoffer i EE-produkter

EU-kommisjonen har sendt den syvende listen med forslag til nye unntak fra forbudet mot visse stoffer i elektriske og elektroniske produkter (EE-produkter) på høring. Forbudet finnes i EUs direktiv om begrensninger i bruk av visse farlige stoffer i elektrisk og elektronisk utstyr (RoHS-direktivet 2002/95/EU). Høringsfristen er 10. august 2007.
Dette forbudet er gjennomført i Norge i forskrift om begrensning i bruk av helse- og miljøfarlige kjemikalier og andre produkter (produktforskriften), §§ 3-17 til 3-19. Eventuelle nye unntak fra forbudet for visse bruksområder må inkluderes i EØS-avtalen før de eventuelt gjennomføres i vedlegg 5 til den norske forskriften.
Sju nye forslag på høring EU-kommisjonen får stadig forslag om nye unntak fra forbudet. Det er tidligere gjennomført seks høringer om unntak. Nå sender kommisjonen sju nye forslag på høring. De ber om kommentarer til forslagene, og er spesielt interessert i å få vite om det finnes alternative løsninger til unntak. EU-kommisjonen vil ta denne nye informasjonen i betraktning i sine videre vurderinger av om forslagene tilfredsstiller betingelsene for å bli unntatt fra forbudet. Eventuelle nye unntak, som blir vedtatt i EU, vil senere bli vurdert innarbeidet i produktforskriften.
Kommentarer til forslaget SFT oppfordrer alle til å sende sine synspunkter. Det er behov for informasjon som bedre belyser om det er behov for disse unntakene eller ikke: Finnes det alternative kjemikalier, materialer eller teknikker som gjør at disse unntakene ikke er nødvendige? Bør noen av de mer generelle unntakene omformuleres slik at de blir mer rettet mot det man trenger unntak for? Vil et eventuelt unntak gjelde et stort eller lite bruksområde? Hvor store mengder av de aktuelle miljøgiftene vil eventuelt fortsatt bli brukt? I tillegg ønsker vi informasjon om hvorvidt disse unntakene berører norsk industri og i tilfelle i hvilken grad. Ved behov vil SFT gi norske kommentarer til forslaget. SFT må da få innspill innen 1. august 2007. Kommentarer kan også sendes direkte til EU-kommisjonen innen svarfristen 10. august 2007.

Send dine innspill direkte til EU innen 10. august: e-post: env-rohs@cec.eu.int Brevpost: European Commission, DG Environment,
Unit G4 - Consultation Directive 2002/95/EC, B-1049 Brussels, Belgium
Spørsmål og innspill kan også rettes til SFT innen 1. august: Sjefsingeniør Solvår Hardeng, seksjon for produktrettet miljøvern
e-post: solvar.hardeng@sft.no, telefon: 22 57 34 64
Senioringeniør Stine Husa, seksjon for produktrettet miljøvern
e-post: stine.husa@sft.no, telefon: 22 57 36 25
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062