23948sdkhjf

Godt ombruk ved renovasjonsselskapet for Drammensregionen

Et av IKS’ene Norsirk samarbeider med er RfD, Renovasjonsselskapet for Drammensregionen. De har tatt på alvor at mye av det som kasseres på deres gjenvinningsstasjoner fortsatt virker – og har satt ombruk i system, ifølge en pressemelding på Norsirk sine nettsider.

RfD samarbeider med flere aktører for videresalg av de brukte produktene. De har egne samarbeidspartnere for HIFI-utstyr, lamper, verktøy – og også eget ombrukstorg. På hele fire av seks miljøstasjoner har RfD ombruksmottak og ombrukstorg, hvor innbyggerne kan fritt levere inn - og ta med - så mange ombruksvarer de ønsker.

– Det som leveres inn til ombruk kommer til nytte på forskjellige måter. Enten ved at de besøkende tar med seg det de trenger når de er på stasjonen, eller at det leveres videre til leverandører vi samarbeider med, sier Brenden.

Norsirk rapporterte til Miljødirektoratet over 5,36 prosent ombruk gjennom egen returordning til Miljødirektoratet i 2023. Det tilsvarer 1.948.850 kilo – nesten 2 tusen tonn med ombruk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078