23948sdkhjf

Norsus presenterer arbeid på vekting og plast på SETAC-konferansen i Sevilla

På SETAC – Society of Environmental Toxicology and Chemistry – Europeisk årsmøte i Sevilla deltar seniorforsker Cecilia Askham. På mandag presenterte hun arbeidet hun har gjort i forbindelse med hennes “co-chair”-rolle i “Weighting subtask of the United Nations Environment Programme (UNEP) Life Cycle Initiative’s Global Guidance for Life Cycle Impact Assessment Indicators and Methods” (GLAM).

Dette omhandler hvordan man kan vekte forskjellige typer skader på mennesker og miljøet basert på å spørre folk i hele verden om sine meninger, ifølge en pressemelding fra Norsus.

Hun presenterte faktorene som ble forsket frem og hvordan de er sammenlignet med andre vektingsfaktorer som allerede eksisterer.

NORSUS presenterer også bidraget, «The Importance of Material Flow Analysis (MFA) for Life Cycle Assessment of Microplastics” av Simon Saxegård, Cecilia Askham, Valentina Pauna og Mafalda Silva. Dette omhandler hvordan man kan bruke MFA for å få med makro- og mikroplast i data som skal ligge til grunn for en LCA. Arbeidet har fokusert på landbruksplast som brukes på åkere på gårder i Europa og viser hvordan data og informasjon som er tilgjengelig kan brukes i dag for å inkludere plastlekkasjer til naturen i LCA studier. Viktige områder for videre forskning er identifisert, bl.a. må flere effekter av plast på avveie inkluderes. MFA bør være med i utvikling av bedre modeller for hvordan plast på avveie kan bevege seg i naturen og utsette flere organismer for fare i jord, ferskvann og havet, der flere organismer eksponeres flere ganger over tid, siden plast er et material med lang levetid i naturen.

Begge bidragene til konferansen inkluderer viktige metodiske innspill til Dsolve SFI

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125