23948sdkhjf

Korona-pandemien førte til laveste vekst på 17 år

Medisinutstyrsprodusenten Coloplast er i år hardt rammet av koronapandemien. Mange ikke-akutte operasjoner og behandler er blitt avlyst eller utsatt, og det påvirker produsentens omsetning negativt.

Danske Coloplast, som framfor alt leverer stomiposer og kateter, er blitt hardt rammet av koronapandemien. Omsetningen økte med 18,5 danske milliarder kroner for regnskapsåret 2019/20.

Det er plastforum.dk som skriver dette.

Dette er den laveste omsetningsøkningen det danske selskapet har hatt siden 2002/03. Da var veksten på 1 prosent.

Koronapandemien har rammet deler av selskapets omsetning, fordi mange ikke-akutte operasjoner og undersøkelser er blitt avlyst verden over. Dette har spesielt gått utover urologiprodukter i USA og salg hud- og sårpleieprodukter i Kina. Også i Storbritannia har det vært henvist færre pasienter til produkter innen stomi og kontinens, opplyser selskapet videre.

Men selskapet er fornøyd med resultatet likevel.

- Det har inntil videre lykkes oss å minske den negative effekten av pandemien, og opprettholde kontinuitet på tvers av forretningsområdene våre, sier konsernsjef Kristian Villumsen i en kommentar til regnskapet.

Coloplast har i det seneste år tjent 4,2 milliarder danske kroner, noe som er om lag 300 millioner danske kroner mer enn året før.

Selv om Coloplast det seneste år økte mindre enn vanlig, kan selskapet se tilbake på at det på 30 år har gått fra en omsetning på en milliard kroner til de nåværende 18,5 milliarder kroner.

For det kommende regnskapsåret forventer Coloplast en vekst i omsetningen på 4-5 prosent i danske kroner.

Siden starten i 1954 er Coloplast blitt en verdensomspennende milliardforretning.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078