23948sdkhjf

Flere oppkjøp vil bane vei for vekst i Coloplast

Coloplast skal vokse med opptil 10 prosent.

Det sa den gjenvalgte styrelederen Lars Rasmussen ifølge Børsen på en nylig avholdt generalforsamling.

Flere store oppkjøp må bane vei mot målet.

Coloplast er en dansk medisinsk utstyrsprodusent, som har hele verden som sitt marked.

Flere store oppkjøp

Når det gjelder fremtiden sier Coloplasts styreleder Lars Rasmussen at han «ser en mulighet til å supplere veksten med flere større oppkjøp når gjelden etter siste oppkjøp er redusert», og viser dermed til oppkjøpet av Atos, som ble gjennomført i januar i år.

 - Atos er det største oppkjøpet Coloplast har gjort, så det må integreres. Det er også en del gjeld i selskapet som må fjernes, eller i det minste reduseres. Det jobber vi med akkurat nå», sa Lars Rasmussen ifølge Børsen i forbindelse med selskapets ordinære generalforsamling.

Kjøpte Atos for 16 milliarder

Coloplast kjøpte Atos for 16 milliarder danske kroner for å legge til et nytt forretningssegment som potensielt kan styrke veksten i Coloplast. Som så mange andre sliter Coloplast med å holde oversikt over kostnader til energi, råvarer og lønnsnivå for ansatte. Samtidig rustet EU opp for utviklingen av et stort teknologiprosjekt i forbindelse med hudproblemer hos stomisyke.

Coloplasts forventning var at myndighetene ville se på den nye teknologien på samme måte som andre produkter utviklet av Coloplast. Men i stedet klassifiseres produktet på legemiddelnivå, noe som krever høy grad av dokumentasjon. Dette fikk Coloplast til å skrote prosjektet, skriver Børsen.

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125