23948sdkhjf

Salatfabrikken gjenåpnet onsdag

Onsdag morgen gjenåpnet salatfabrikken på Lierstranda. Det har ikke vært produksjon ved fabrikken siden lørdag kveld, 19. september.

Gjenåpningen skjedde i tett dialog med lokale helsemyndigheter, verneombud og tillitsvalgte.  

15 ansatte ved fabrikken er bekreftet smittet.  

– Ansatte som kommer tilbake på jobb skal være friske, hanegativ testog være ferdig medkarantenen på ti dager, sier Atle Beyer, administrerende direktør i BAMA Industri.  

Alle som var på jobb i perioden mandag 14. til og med lørdag 19. september ble i forrige uke tatt ut i karantene, og har gjennomført testing. Karantenen regnes fra ti dager etter siste mulige smittekontakt.Det medfører at avslutningen på karantenen varierer fra person til person. 

Kommuneoverlegen i Lier uttalte i en pressemelding fredag 25. septemberat BAMA kan gjenoppta produksjonen så snart karantenen er over. 

Gjenåpningen skjer på en trygg og forsvarlig måte

– VI har hatt ekstraordinære tiltak og retningslinjer på plass i fabrikken siden mars. Nå blir disse ytterligere forsterket. Det handler om strengere adgangskontroll og avstand, enda hyppigere desinfeksjon og økt bruk av digital kommunikasjon, sier Beyer.

Fabrikken gjennomfører grundig opplæring av alle ansatte.

– Den vil foregå i små grupper. De ansatte vil også få retningslinjene oversatt til sitt eget morsmål og tett oppfølging i tiden fremover. 

Salatfabrikken starter med produksjon av salater, babyleaf, begersalater og grønnsaksprodukter. Det vil være noe redusert kapasitet i starten.

Trygg mat

Ifølge helsemyndighetene og Mattilsynet er det ingenting som tyder på at korona smitter via mat eller emballasje. Smitteoverføring overvåkes av forskere og myndigheter. På verdensbasis er det ingen kjente tilfeller av smitte via mat eller emballasje.  

 

Kilde: Pressemelding fra Bama

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078