23948sdkhjf

Svenske plastbedrifter går sammen mot covid-19

Da koronakrisen kom til Sverige med full kraft var mangelen på beskyttelsesutstyr et faktum. Det viste seg at det sykehusmateriellet som ofte ble importert fra blant annet Kina ikke oppfyllte svenske krav og dessuten ble solgt til overpriser. Derfor begynte et opprop for å få svensk plastindustri til å produsere beskyttelsesutstyr til helsesektoren.  

For å sikre tilgangen til beskyttelsesutstyr under koronakrisen har Lennart Johansson, bransjeansvarlig for Svensk Plasindustriförening, og ildsjelen Amit Paul, adm. dir. ved Svensk Industriforenings medlemsselskap Paxymer, initiert et opprop. Sverige har en sterk plastindustri og Johansson og Paul begynte å få sammen plastprodusenter med aktører som hadde behov av beskyttelsesutstyr. Mange produsenter hadde allerede omstilt sin produksjon men nå startet arbeidet med å matche behov og kapasitet.

– Jeg brenner for svensk industri. Det finnes så mye kunnskap i landet og bara SPIF har mer enn 150 medlemmer, sier Amit Paul.

Små og mellomstore selskap fikk dermed mer å gjøre da den ordinære ordreinngangen gikk ned. Nå kunne man beholde sine ansatte samtidig som man gjorde en god sak i koronakrisen. Ganske enkelt en vinn-vinn-situasjon.

I løpet av noen få dager hadde flere enn 50 bedrifter meldt seg til tjeneste for å hjelpe til. For eksempel produserer Riflex og Andrenplast langermede drakter, mens Scanfill produserer plastruller for å lage visir.

– For oss har det fungert veldig bra. Vi har leverert 85 000 beskyttelsesdrakter til kommuner som for eksempel Ale, Gävle, Sandviken og Luleå, sier Robert Jansson, prosjektansvarlig hos Andrénplast.

En organisasjon som SPIF samarbeider med er stiftelsen WeFightCovid, som også fokuserer på å hjelpe regioner og kommuner for å kjøpe inn produkter og beskyttelsesutstyr.

Under koronakrisen har det enorme behovet av plast vært et gjennomgående problem for å kunne produsere beskyttelsesutstyr til helsetjenesten. 

– Da de globale leverandørskjedene kollapset så var det behov for etterspørsel etter plast på lokalt nivå, og her har SPIFs samordning vært helt avgjørende, sier Dan Castillo, grunnlegger av WeFightCovid.

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079