23948sdkhjf

Munnbindprodusenten InnoVern frykter nedleggelse

Bedriften InnoVern i Sykkylven taper anbud mot kinesiske leverandører – dette til tross for at Trygve Slagsvold Vedum var på besøk hos bedriften et par uker før valget i fjor og lovpriste lokal beredskapsproduksjon.

Og som alle vet: Senterpartiet (Sp) «vant» valget sammen med Ap, Slagsvold Vedum ble finansminister. I august i fjor var han på besøk hos InnoVern – bare noen uker før valget – og da stilte han seg positiv til munnbindproduksjonen.

Nå sier gründer og styremedlem i InnoVern, Lars Rikshiem, at de frykter for nedleggelse etter at de hele tiden taper anbudene til kinesiske importselskaper. Ved Sykkylven-bedriften har man produsert 25 millioner kirurgiske munnbind  siden pandemien rammet Norge.

- Handler om kvalitet

- Prismessig er vi dyrere enn våre kinesiske konkurrenter, men dette dreier seg også om kvalitet og norske arbeidsplasser. Vi leverer en helt annen kvalitet sammenliknet med import fra Kina, sier Riksheim til NRK Dagsrevyen.

Innovern

KVALITET: Vi er dyrere på pris, men sikrer en bedre kvalitet på våre munnbind, sier gründer og styremedlem i InnoVern, Lars Riksheim. FOTO: INNOVERN

Det var altså før valget i fjor at Trygve Slagsvold Vedum var på besøk hos bedriften og snakket varmt om norsk produksjon av smittevernsutstyr. Han var også svært positiv til InnoVern under besøket.

Etter valget ble Slagsvold Vedum finansminister, og nå møter altså InnoVern en realitet om muligens nedleggelse fordi anbud havner på kinesiske hender.

Fremmet forslag om norsk beredskapsproduksjon

Til NRK Dagsrevyen sier Slagsvold Vedum at regjeringen har fremmet et forslag om at det skal inngå beredskapsavtaler med norske bedrifter, og at dette forslaget nå er til behandling. Han sier videre at han ikke kan love hvilke bedrifter – og dermed heller ikke InnoVern – som i framtiden får avtalene, men at norske bedrifter skal sikres produksjonsavtaler i framtiden.

Kilde: NRK Dagsrevyen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082