23948sdkhjf

Europas plastgjenvinning i fare

Plastgjenvinningsbedrifter stenger produksjonen flere steder i Europa.

Det skriver recyclingnet.se.

Bakgrunnen for stengningene er koronapandemien, noe som har ført til store utfordringer for bransjen. Først og fremst handler det om at etterspørselen etter resirkulert plast har minsket kraftig i og med at mange plastbearbeidende virksomheter har stengt, men også at prisene på nye råvarer er rekordlave i kjølvannet av pandemien. I tillegg kommer den generelle nedgangen som verden har opplevd de siste månedene.

I en pressemelding fra Plastic Recyclers Europe sier leder Ton Emans at dersom situasjonen varer ved, og ingen tiltak settes inn for å støtte denne næringen, kommer plastgjenvinning ikke lenger til å være lønnsom og det blir derfor vanskelig å oppnå EUs gjenvinningsmål.

- Overgangen til en sirkulær plastgjenvinning er i fare. Skulle det skje, så finnes det ingen andre alternativ for gjenvinnbar plast enn å legges i deponi eller forbrennes, sier han.

Det vil ikke bare være miljøet som rammet av denne konsekvensen, men det vil også få store sosioøkonomiske effekter fordi det er mange som har sitt daglige virke innen den europeiske verdikjeden for avfallshåndtering, heter det videre i pressemeldingen.

Næringen oppfordrer nå EU og medlemslandene til å inkludere gjenvinning blant de bransjer som kan gis støtte for gjenoppbygging og å fortsette å implementere tiltakene som har vært bestemt under paraplyen for en sirkulær økonomi, heter det videre i meldingen.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078