23948sdkhjf

Konkurransefordel med Industry 4.0

| Av Redaksjonen | Tips redaksjonen om en historie

Produsentene står overfor en nedtelling for å sikre seg en konkurransefordel av Industry 4.0. Det viser en ny undersøkelse som Siemens har foretatt.

 Dette er en noen av hovedfunnene i undersøkelsen:

Les også: Utvikler nytt verktøy for 3D-printing

  • Produsentene er i et kappløp mot tiden for å sikre seg en konkurransefordel ved å investere i Industry 4.0, før «vippepunktet» hvor flertallet tar det i bruk
  • Respondenter i en ny undersøkelse fra Siemens Financial Services anslår at «vippepunktet» – definert som når 50 prosent av det globale produksjonssamfunnet har konvertert til produksjonsplattformer for Industry 4.0 – nås innen de neste 5–7 årene for større produsenter og innen 9–11 år for SMB-produsenter.
  • Ved vippepunktet for innføring av Industry 4.0 kan det fortsatt oppnås fordeler ved investeringer i Industry 4.0, men omfanget av markedsfordeler forventes redusert.
  • Fremtidsfokuserte produsenter bruker stadig oftere Finance 4.0-løsninger – spesialiserte finansieringsteknikker (for eksempel betal-per-bruk, programvarefinansiering og betal for resultater) – som gir praktiske metoder for å hjelpe bedrifter å investere raskt i Industry 4.0 og få et forsprang.

Det er Siemens Financial Services (SFS) som har publisert den nye studien, som anslår «vippepunktet» der halvparten av produsentene i betydelig grad har migrert til Industry 4.0 produksjonsplattformer.

Kjernespørsmålet knyttet til digital transformasjon av produksjonsindustrien er ikke lenger «om» man skal investere i transformasjonen men heller «når». Tidligere studier fra SFS har beregnet den potensielle økonomiske verdien av digitalisering til mellom 6,3 prosent og 9,8 prosent av samlet årlig inntekt innen 2025. I de fleste markedene, hvor de som er tidligst ute – de første 50 prosent til å investere i nye teknologier eller bedriftsmodeller – de som vil kunne få mest mulig ut av dette konkurransefortrinnet, på bekostning av konkurrentene som ikke har tatt dem i bruk.

Den «trege» halvdelen av markedet blir også nødt til å investere i de nye teknologiene eller modellene, men muligheten for å få konkurransefordeler har gått tapt, siden «etterfølgerne» bare tilpasser seg den nye normen i markedet.

SFS gjennomførte intervjuer i hele verden – med produsenter, fagforeninger, bedriftsøkonomiske konsulenter og akademikere – for å beregne hvor lang tid det vil ta før dette «vippepunktet» med 50 % anvendelse blant produsentene nås. Dette gir en effektiv prognose for produsentenes mulighetsvindu for å oppnå den forventede avkastningen av deres investeringer i digital transformasjon. Større produsenter forventer å nå dette punktet i løpet av 5–7 år, og for SMB-produsenter forventes det ta å ta lengre tid – mellom 9 og 11 år.

Les også: Åpner verdens avanserte og robotiserte batterimodulfabrikk

Respondentene ble også spurt om hvilken andel av produsentene som kommer til å gjennomføre et betydelig pilotprosjekt for Industry 4.0. Dette gir en viktig innsikt i den nåværende innføringshastigheten, siden mange produsenter starter Industry 4.0 -prosessen med å prøve ut piloter med ny teknologi og nye løsninger før de setter i gang en fullstendig utrulling av digital transformasjon. Forskningen viste at 70–80 prosent av de store selskapene har gjennomført et betydelig pilotprosjekt for Industry 4.0-produksjonsløsninger, sammenlignet med 40–50 prosent av SMB-ene.

Produsenter i samme region ble også intervjuet om deres syn på hvilken rolle spesialifinansiering spilte i å muliggjøre deres digitale transformasjon. Utfordringene med å gjennomføre digital transformasjon har en tendens til å sirkulere rundt spørsmålet om finansiering – forstå de kommersielle fordelene med Industry 4.0, vite at det kommer til å gi en pålitelig avkastning, og betaling for Industry 4.0-teknologi med en hastighet som er mindre enn, eller tilsvarer de forventede kommersielle gevinstene, noe som gjør investeringen bærekraftig og tilpasset kontantstrømmen. Finansieringsteknikkene som muliggjør bærekraftig digital transformasjon blir kalt «Finance 4.0». Disse teknikkene dekker hele spekteret av kravene, fra anskaffelse av digitalisert enkeltutstyr til å finansiere en hel ny fabrikk eller å kjøpe opp en konkurrent.

- Diskusjonen har forflyttet seg fra hvorvidt man skal investere i digital transformasjon til når og hvordan, sier Frode Juliussen, Key Account Manager, Salg, Norden, Siemens Financial Services.

- De fleste ledende produsenter, store og små, ser etter bærekraftige måter å investere i digital transformasjon, slik at de får konkurransefordelene av å være i gruppen som er tidlig ute – de første 50 prosent. Men det finnes en rekke utfordringer, hvorav mange handler om det praktiske rundt investeringer i nødvendig teknologi og maskineri, sier han,og legger til:

Les også: Det jaktes fortsatt på Norges smarteste industribedrift

 - Fremadtenkende produsenter bruker Finance 4.0-løsninger til å akselerere sin digitale transformasjon for å maksimere markedsfordelen og få et forsprang på konkurrentene.

 

 

[i] Siemens Financial Services, The Digitalization Productivity Bonus, 2017.

Kilde: Pressemelding fra Siemens
Hold deg oppdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online

Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

50 år i konstant vekst

Familiebedriften Hallingplast AS feiret sist helg sitt 50 års jubileum. Det som begynte i 1979 i to teltlignende lokaliteter i Kleivi næringspark, på grensen mellom Ål og Hol, er vokst til en internasjonal mønsterbedrift med 67 ansatte og nær en halv milliard i omsetning. Og investeringene for fortsatt ekspansjon er absolutt i god gjenge...

Algoritmen styrer termoformingen

Bilbatterihus av CFRTP

Biltema kvitter seg med plastposer

Vil landbruksplast til livs

Ukens vits: Kollegaen

Nyhetsbrev

1

Nå kommer de luftløse dekkene

Online Newspaper Archive

Plastfri Råde kommune

Bikube av plast

Plastgjenvinning tema på Tomra-konferanse

Tar plastgrep med norskutviklet PVC-løsning

VIDEO: Materialet har magnetisk formminne

Ford stopper bruken av engangsplast

Ukens vits: Den modige smeden

Positiv utvikling for kinesiske arbeidere

Blir HOLDBAR-messe

Vi spiser og drikker masse plast

Nytt materiale for implantater

Verdens første kompositt-ferje snart klar

Arvid Nilsson avskaffer plast

TESS forbereder blockchain

Norner med russisk samarbeid

Vil standardisere biologisk nedbrytbar plast

Rørlegger Sentralen fyller 20 år

Fra fossil til bio-basert med HMF

Panteordningen feirer 20 år med rekord

Korte syklustider

Ukens vits: Førerhund

Ukens vits: Det politiske galehuset

Ukens vits: Holdbar til…

- Sprukne mobilskjermer snart kun et minne

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Bærekraftige løsninger fra Norner

POM-C plater i str. XXL på lager i Norge

Med den månedlige Zeiss-kvissen kan du teste meteorologikunnskapene dine og feire vårt 100 jubileum

Leister produserer plastekstrudere for industriell robotsveis

Laboratorietesting - Norner

Protech presenterer ny 3D-printer fra Stratasys

Utvider kompetansetilbudet i Stavanger

Store utfordringer krever nye innovasjoner - Norner Research

Plus Pack: Involvering av de ansatte ga suksess med ny UR-robotarm

WITTMANN robotar: Stor... Större... WX193!

Roboter fra Universal Robots med synssystem for matindustrien

Fleksibel UR10 fra Universal Robots øker produksjonen med robotikk i Orkla Foods Sverige i Kumla

Norner er nå representert i Danmark

Uppstart av ännu en Herbold tvättlinje för plastfilm

Universal Robots kommer til Grimstad

Samarbeidende roboter har for alvor gjort sitt inntog i mindre produksjonsbedrifter

Norner styrker sitt fotavtrykk av polymer FoU-tjenester.

Besøk oss på Control 2019!

Universal Robots: Beregne ROI og tilbakebetalingsperiode for en cobot-investering

Astrup lagerfører hardforkrommet stempelstang og sylinderrør

B-Loony Ltd. øker produktiviteten og reduserer kostnadene med Universal Rob...

Møt Norner på K 2019: En verden av pionerer

Astrup AS kan nå tilby smidde emner i en rekke kvaliteter og utførelser

Besøk oss på Control 2019 i Stuttgart!

Astrup har blant annet karbonstål på menyen til påske!

Send til en kollega

0.518