23948sdkhjf

Hurtig bransjeomstilling i Taiwan

Taiwans verktøymaskinbransje hjelper med å gjøre Taiwan til verdens nest største produsent av masker på bare 40 dager.

 

Med COVID-19 som ødelegger verdensproduksjonen nå, er de fleste fabrikker enten satt på pause eller er i ferd med å komme seg. I motsetning til det meste av verden, er Taiwan fremdeles i stand til å opprettholde bemanningen på kontorene. En del av dette resultatet kan tilskrives den enorme økningen i maskeproduksjonskapasiteten, som nå har fått Taiwan til å rangere som verdens nest største leverandør av masker. En slik kapasitetsutvidelse ble først anslått å ta seks måneder - altfor langsomt sammenlignet med hastigheten som COVID-19 sprer seg. Men det endte med at det bare tok 40 dager å bygge opp alle de 92 linjene med automatiserte maskeproduksjonslinjer med støtte fra verktøymaskinindustrien.

 

Fra 2,24 millioner til 13 millioner per dag

I slutten av januar hadde COVID-19 begynt å spre seg globalt, og Taiwan var i frontlinjen av utbruddet. Siden de visste lite om viruset, bestemte regjeringen seg for å utvide produksjonskapasiteten slik at den ville være i stand til å levere nok masker for innenlandsk etterspørsel, og den trengte 92 automatiserte linjer som krever seks måneder for montering.

"Så lenge vi har den produksjonsutformingen, kan vi sammenstille."

"Hvis det er etterspørsel etter robotisering i bekjempelsen av COVID-19, vil vi gjøre det til vår prioritet å støtte."

"Vi kan hjelpe til med å håndtere de elektriske kretsene."

Dette var svarene da de mange maskinprodusentene i Taiwan hørte om vanskene med maskeproduksjon. Over 80 produsenter organiserte seg øyeblikkelig for å melde seg frivillig og sende ut ansatte for å delta i maskeproduksjonen.

Gitt at masker ikke var en vanlig husholdningsnødvendighet som de er nå, er mangelen på arbeidskraft gjort montering av de 92 maskeproduksjonslinjene en vanskelig oppgave. De frivillige kom inn for å fylle ut den nødvendige arbeidskraften, og de produserte også egenproduserte deler som manglet for maskemontering. De hjalp til og med feilsøking under testkjøringene. Opptil 100 arbeidere melder seg frivillig på stedet i den travleste tiden, og gjennomsnittlig 60 arbeidere var der hver dag.

Taiwans maskeproduksjon var på 2 millioner og 240 tusen masker per dag i januar, og den har blitt femdoblet i løpet av 40 dager til 13 millioner i mars. I mai måned ble det produsert 19 millioner masker per dag.

 

Den nye produksjonstrenden: Fjernstyring

Ved å sende ansatte til å støtte maskeproduksjon, har den tilsvarende reisen og ansamling av store grupper samlet på maskeproduksjonsstedene skapt en annen bekymring for disse 80 verktøymaskinprodusentene. Å ha på seg masker, kontrollere temperaturen og rense hender er nå obligatoriske regler ved hver fabrikkinngang. For å sikre at hver ansatt er fri fra COVID-19, gjennomfører mange fabrikker full sanering hver andre dag, i tillegg til å ta andre forholdsregler som forskjøvet sittearrangement eller inntar lunsj på turnus. I tillegg utvikler verktøymaskinprodusentene seg i retning av mer fleksibilitet ved å bruke fjernovervåking.

Etter viruset vurderer den globale produksjonskjeden om desentralisering og landets forsyningskjeder, og tar i bruk digitalisert produksjon med fjernkontroll. Dette kan endre gjeldende produksjonsmetode for å forhindre mer nedetid for produksjonen.

 

IIoT-teknologien som er tatt i bruk på produksjonsplattformen gjør at fabrikken kan motta live feed på produksjonsprosesser og maskinstatus, og kontrollsjefen kan utføre fjernstyring (RCM) for å tilordne arbeidsprogrammer, enten på kontrollrommet eller bare ved å bruke sine mobile enheter. Dette hjelper til med å redusere antallet ansatte som kreves på stedet, mens du løser produksjonsproblemer. Flere taiwanske maskinverktøymerker som YCM, Goodway og Campro ser allerede et godt potensial i å fremme denne produksjonsutviklingen selv etter at virussituasjonen har roet seg.

Bortsett fra RCM, kan andre ikke-kontakt-teknologier som augmented reality (AR) også brukes. Ved feilsøking kan bruk av visualisert kommunikasjon med kunder tillate lignende resultater uten behov for å sende en tekniker til kundenes plassering, og det kan enkelt utføres forutsigbart vedlikehold som i det vesentlige kan forhindre maskinens driftsstans og lavere kostnader for kundene.

 

COVID-19 kan gi nye retninger

Ved å forstå smart produksjon blir ikke mennesker fjernet fra produksjonselementet, men i stedet utstyrt med smarte verktøy og mer brukervennlige grensesnitt for å styrke produksjonseffektiviteten ytterligere. Dette er en utvikling man ikke må gå glipp av. Underlagt av COVID-19 kan smart produksjon allerede ha gitt en annen vei for fremtidig virksomhet.

 

Kilde: Taiwan

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109