23948sdkhjf

Plast i havet: Kia Europe med fire nye interessante samarbeid

De nye samarbeidspartnerne oppsirkulerer avfall fra havet og avfall som ellers ville havnet i havet, og bruker det til å lage bærekraftige livsstilsprodukter

SAMARBEID MED NYETABLERTE: På den internasjonale dagen for verdens hav offentliggjorde Kia Europe at de har inngått samarbeid med fire nyetablerte selskaper: Polyola, Odyssey Innovation, Sieve og Waterhaul.

Det skriver Kia Norge i en pressemelding.

Kia mener at ingen kan utvikle løsninger for en bærekraftig fremtid på egen hånd. I stedet trengs det samarbeid der alle jobber mot samme mål. Samarbeidet med disse selskapene er også i tråd med Kias globale arbeid for å fjerne plast fra havene sammen med organisasjonen Ocean Cleanup, og målet om å øke bruken av resirkulerte materialer.

Alle de fem samarbeidspartnerne oppsirkulerer avfall fra havet og avfall som ellers hadde havnet i havet, og bruker det til å lage livsstilsprodukter. De utvikler stadig nye løsninger for å minimere påvirkningen, samtidig som de legger vekt på at produktene skal ha optimale egenskaper.

Polyola - surfebrett av polyuretan laget av resirkulerte materialer

Det franske selskapet Polyola utvikler og selger surfebrett som er laget av moderne og bærekraftige materialer med mindre miljøpåvirkning. Surfebrettene er fullt ut resirkulerbare. Formålet med samarbeidet mellom Kia Europe og Polyola er å fremme nyskaping i produksjonen av surfebrett og en mer bærekraftig utvikling.

Materialinnovasjon: Polyuretan laget av resirkulerte materialer. Det kan resirkuleres (smeltes) for å unngå at verdifulle ressurser havner på deponi og for å slippe å utvinne nye råmaterialer.

Odyssey Innovation - håndbrett laget av avfall fra havet og gamle våtdrakter

Det engelske selskapet Odyssey Innovation ble til i 2014 da de opprettet en gruppe med frivillige dykkere for å fjerne plast og forlatt utstyr fra havet og forvandle materialene til noe mer bærekraftig.

Materialinnovasjon: Odyssey har utviklet 100 prosent sirkulære plastpellets av ALDFG (fiskeredskap som har blitt forlatt, blitt mistet eller kastet på andre måter), tau som har blitt samlet inn, og resirkulert neopren.

Sieve - surfefinner av resirkulerte flaskekorker

Det tyske selskapet Sieve utvikler bærekraftige og innovative løsninger som kan bidra til å løse utfordringene med avfall i havet. Materialinnovasjon: Sieve bruker resirkulerte flaskekorker som forsterkes med fibre. Enn så lenge brukes nye fibre, men målet er å finne et resirkulert alternativ.

Waterhaul - solbriller av fiskeredskap

Solbriller og utstyr for å plukke søppel langs strender, laget av forlatt fiskeredskap

Waterhaul bruker forlatt fiskeredskap, den mest skadelige formen for plast i hav, til å lage unike solbriller og produkter som hjelper lokalsamfunnet. Waterhaul holder til i nærheten av Cornwall i England, der kysten hver vinter fylles av forlatt eller mistet fiskeredskap som truer livet i havet. Det førte til at Waterhauls grunnleggere utviklet resirkuleringsbaserte løsninger for å forvandle plastavfallet til en ressurs.

Materialer som brukes: 100 prosent resirkulert fiskeredskap (solbrilleinnfatninger, søppelplukkere og holdere til søppelsekker), linser av mineralglass (solbriller) og utrangert spinnakermateriale (søppelsekker).

Nye materialer og den grønne revolusjonen

I fjor innledet Kia et sjuårig globalt samarbeid med The Ocean Cleanup, en ikke-kommersiell organisasjon som utvikler og skalerer teknologi for å fjerne plast fra havene. Plast som har blitt samlet av The Ocean Cleanup, integreres i verdikjeden.

Kia faser også ut ekte skinn, bruke ti definerte bærekraftige materialer i bilenes interiører og kontinuerlig utvikle nye biobaserte materialer.

Kia EV9 har miljøvennlige interiørmaterialer, for eksempel et skinnalternativ som lages av bio-PU (bio-polyuretan). Det brukes resirkulert plast i en rekke interiørdeler. Stoff og tepper er laget av gjenvunnet PET og resirkulerte fiskegarn.

Kilde: Pressemelding fra Kia Norge.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.091