23948sdkhjf

Fotballforbundet vil ha lengre overgangstid for forbud mot gummigranulat

EU diskuterer i disse dager et forbud mot gummigranulat på fotballbaner. EU legger opp til at overgangsperioden skal være på seks etter at forbudet trer i kraft. Det mener fotballforbundet (NFF) er altfor kort tid.

NFF mener overgangsperioden er for kort fordi det fortsatt ikke finnes gode nok alternativer til gummigranulat.

Ifølge Dagsavisen har derfor forbundet henvendt seg til politikerne og tre ulike departement der man ber om en overgangsperiode på 10 til 12 år.

- Ikke bærekraftig

- Vi står i en kritisk situasjon med 70 prosent færre bygde baner, og bare 20 prosent av banene bygd mellom 2008 og 2012 er rehabilitert. Det vil ikke være bærekraft åg gamle med aktivitetstilbudet til den oppvoksende generasjonen, sier generalsekretær Karl-Petter Løken i NFF til avisa.

NFF får støtte fra flere andre land når det gjelder at overgangstiden er for kort. I brevet til tre ulike departement understreker fotballforbundet at de er for å hindre at mikroplast kommer på avveie. I EU er løs granulat definert som løs mikroplast.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) vil videresende alle innkomne brev til EU-systemet.

100 % avhengig av kunstgressbaner

Løken sier at man i Norge er 100 prosent avhengig av funksjonelle kunstgressbaner for å opprettholde aktiviteten.

I 2020 bestemte byrådet i Oslo at man skal kutte bruken av gummigranulat med nærmere 50 prosent innen 2024. Anslagsvis 10 kunstgressbaner vil årlig bli rehabilitert. Kommunen har ansvaret for til sammen 100 baner.

Det er ventet at EU i løpet av 2023 vil vedta et lovforslag angående gummigranulat.

Kilde: Dagsavisen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127