23948sdkhjf

Lego stoppet produksjonen av klosser fra resirkulerte flasker

Det danske selskapet sier at komplikasjoner med ikke-oljebaserte materialer ville ha ført til høyere totale CO2-utslipp, ifølge en artikkel på dagens.no.

Da det ble kjent at det ville ført til høyere CO2-utslipp i løpet av produktets levetid, stoppet Lego prosjektet

I artikkelen står det videre, at ifølge Financial Times, ble avgjørelsen tatt etter at verdens største leketøysprodusent forsøkte å finne mer bærekraftige materialer. Dette er en del av en bølge av selskaper som jobber med sitt bidrag til å redusere globale utslipp midt i klimakrisen.

Danske Lego produserer milliarder av legoklosser hvert eneste år. I 2021 begynte de å undersøke en potensiell overgang til resirkulert polyetylentereftalat (PET), som ville erstatte bruken av akrylonitrilbutadienstyren (ABS), som krever omtrent 2 kg petroleum for å lage 1 kg av plast.

ABS brukes i omtrent 80 prosent av legoklossene.

– Det er som å prøve å lage en sykkel av tre i stedet for stål, sa Tim Brooks, Legos leder for bærekraft, og la merke til hvordan det ikke-oljebaserte materialet var mykere og krevde ekstra ingredienser for å sikre holdbarhet samt mer energi å behandle. og tørking.

Les mer om dette HER.

– Nivået av forstyrrelser i produksjonsmiljøet var slik at vi måtte endre alt i våre fabrikker for å –skalere opp bruken av resirkulert PET. Etter alt dette ville karbonfotavtrykket vært høyere. Det var skuffende, sa han.

Lego har nå som mål å gjøre alle deler av ABS mer bærekraftig ved å inkludere mer biobasert og resirkulert materiale.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126