23948sdkhjf

Dansk plastvirksomhet er fornøyd med Norge

Økt tilstedeværelse i markedet har gitt Rolf Schmidt Industri Plast flere nye norske industrikunder.

Det er spesielt maskinering av komplekse plastdeler som sysselsetter den danske bedriften.

For Rolf Schmidt Industri Plast har det vist seg å være en god idé å etablere ett mere formelt salgs samarbeide i Norge. Selskapet, med hovedkontor og produksjon i Kolding, sør i Danmark, har opplevd en jevn økning i ordretilgangen fra Norge siden høsten 2022, da samarbeidet ble startet. 

Tettere på norske kunder

Selskapet hadde allerede en rekke norske kunder i offshore- og subseaindustrien og i fiskerindustrien, men uten fast lokal tilstedeværelse. Plastbedriftens norske messeaktiviteter ble satt på vent under koronapandemien, men dette påvirket ikke ordreinngangen. Dette fikk Flemming Andreassen, administrerende direktør, i Rolf Schmidt Industri Plast A/S, til å undersøke mulighetene for å intensivere salgsarbeide og komme enda tettere på de norske kunder.

- Vi følte at det måtte være et uforløst potensial. På det norske markedet er det en fordel at vi fokuserer på maskinering av komplekse plastdeler, mens mange andre aktører har serieproduksjon som sin kjernekompetanse. Det er produksjonen av enkeltdeler i plast som i første omgang har gitt oss ordrer fra Norge. Spesielt offshoreindustrien på vestkysten har historisk sett vært faste og gode kunder, sier Flemming Andreassen, som er glad for at den økte tilstedeværelsen har økt antallet industribedrifter på kundelisten. 

Selv om det først og fremst er produksjon av komplekse deler i mindre serier og enkelt stykks som etterspørres, maskinerer selskapet i dag, også større serier. Dette skyldes først og fremst på økt fokus på automatisering av produksjonen i Kolding.

- Vi har åtte integrerte robotceller. Automatisering er en meget viktig del av vår strategi. Vi ønsker at industriteknikerne skal rette søkelyset mot de kompliserte emner, mens roboter tar seg av de mer repetitive seriene. Robotene kjører ofte døgnet rundt, noe som gjør oss meget konkurransedyktige på leveringstid, påpeker Flemming Andreassen.

Tror på mer potensial

Konsernsjefen legger ikke skjul på at han er begeistret for den positive utviklingen i Norge. Rolf Schmidt Industri Plast har i mange år betjent den globale legemiddel- og næringsmiddelindustrien, men Norge er nå i ferd med å bli selskapets ledende eksportmarked. I år deltok selskapet på regionale industrimessen Euro Expo i Trondheim, og Flemming Andreassen håper at de kan øke den lokale satsingen ytterligere, blant annet gjennom messeaktiviteter og nye lokale salgssamarbeider.

- Vi opplever god utvikling, nesten 10 prosent av omsetningen vår kommer fra Norge. Det høres kanskje ikke overveldende ut, men med tanke på at vi har en solid markedsposisjon i Danmark og eksporterer til mange andre markeder, er det ganske imponerende. Vi tror det er potensial for mere, sier Flemming Andreassen, og legger til at de for tiden undersøker muligheten for å ansette en salgsagent spesielt for Østlandet.

- Vi kunne trenge mer hjelp. Vi ser på dette sammen med Thor Erik Thygesen, som er vår ledende agent i Norge. Han har et stort nettverk i bransjen, og vi håper å finne en salgsagent for Østlandet med noe av den samme kompetansen. På sikt ønsker vi å øke nærheten ytterligere. Vi er veldig fornøyde med våre norske kunder, og ut fra de tilbakemeldingene vi får, føler vi at det er gjensidig, avslutter en fornøyd Flemming Andreassen.

Fakta:

Rolf Schmidt Industriplast A/S har vært leverandør av bearbeidet plast i mer enn 40 år. Kjerneområdet er CNC-fresing og CNC-dreiing av plastkomponenter, spesielt til maskin- og næringsmiddelindustrien. Virksomheten har alltid et stort lager av halvfabrikat av plast og selger også Rexnord/Marbett transportbåndsystem. Kjennetegnene er kort leveringstid, høy leveringssikkerhet og kvalitet.

Kilde: Pressemelding fra Rolf Schmidt Industri Plast

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063