Hansgrohe: All ny produktemballasje blir plastfri
Fremover skal det kun brukes pappesker og papirdeler, som i ettertid kan resirkuleres 100 prosent.
Ansvaret for overgangen fra plast til papir ligger hos Hansgrohe Green Company-teamet, som konsentrerer seg om selskaets innovative bærekraftsstragegi.
Veien til "100 % plastritt"
- Vi ønsker å implementere den bærekraftige treenigheten "Reduce, Reuse & Recycle" i emballasjen vår. Samtidig er det noe som stadig flere av våre kunder etterspør direkte.” Med endringen vil Hansgrohe årlig spare ca. 312 tonn plastemballasje ved de tyske fabrikkene. Det handler først og fremst om fyllingen i eskene, som beskytter armaturer og dusjer mot riper, støt og transportskader. I stedet for poser, bobleplast, følgeseddellommer og buntebånd har selskapet valgt erstatningsprodukter laget av papp eller papir, sier prosjektleder Torstein Mayer i Hansgrohe.
- Vi jobber for tiden med å komme opp i 100 prosent papp/papiremballasje. Vi mangler fortsatt noen prosent før vi er helt i mål, sier Mayer videre, og legger til:
- Vi har funnet papiralternativer for emballering av så godt som alle våre produkttyper, men dette er ennå ikke ferdig rullet ut i produksjonsprosessen. Og så er det for øyeblikket fortsatt noen uunnværlige plastdeler i noen emballasjer som på grunn av sine egenskaper ikke kan erstattes av papir – men i stedet med resirkulert plast.
Hvorfor papir i stedet for plast?
Papir egner seg utmerket til resirkulering, da papirfibre kan gjenbrukes flere ganger, og europeerne er flinke til å sende papp og papir til gjenvinning. Motsatt fungerer gjenvinningsprosessene for plastavfall ennå ikke optimalt i Europa, og store deler av avfallet blir ikke gjenvunnet. I stedet sendes det til tredjeland med uklare fremtidsutsikter. Triste historier om plastavfall som ulovlig dumpes i havet har kommet frem flere ganger.
Er dedikert til mindre plast i verden
Hansgrohe har sponset svømmeprofessoren Andreas Fath i flere år. Kjemikeren har satt seg som mål å gjøre allmennheten oppmerksom på de store mengdene mikroplast som strømmer fra de tyske elvene ut i verdenshavene og til og med helt til Arktis. Fath har allerede svømt gjennom Rhinen og Donau, og i år går han i gang med et nytt prosjekt: Sommeren 2024 skal han svømme gjennom Elben fra kilden til Nordsjøen. Han er ledsaget av studenter fra fakultetet, et stort antall vannprøver – og selvfølgelig av Hansgrohe.
Kilde: Pressemelding fra Hansgrohe