23948sdkhjf

Fordrøyninganlegg på 1300 kubikkmeter lagt i trappeform

For å forbedre overvannskapasiteten på Høgda i Vestby, skal overvannskassettene fra Norsk Wavin håndtere de store vannmengdene fra området

Med et fordrøyningsanlegg på over 1300 kubikkmeter, er dette det største volumet av overvannskassetter Norsk Wavin har levert til nå.

Entreprenøren er imponert over det effektive og enkle systemet som er lagt i trappeform, skriver Wavin i en pressemelding.

Kontroll av store vannmengder

I forbindelse med et kommunalt vann- og avløpsprosjekt på Høgda i Vestby var det behov for å kontrollere de store vannmengdene fra området som renner ut i bekken. For å unngå overvannsproblemer ble det tidligere i februar installert et fordrøyningsanlegg på 1302 kubikkmeter bestående av AquaCell overvannskassetter fra Norsk Wavin.

Park & Anlegg AS er hovedentreprenør på prosjektet og har med seg øvrige samarbeidspartnere på laget. De er meget fornøyde med installeringen av rundt 5000 overvannkassetter.

- Wavin leverer et knallprodukt som er enkelt og effektivt å installere som ikke krever noe spesiell kompetanse for å håndtere. Det er som å bygge legoklosser oppå hverandre. I tillegg installeres kassettene uten bruk av verktøy, pinner eller klipps, fordi de har integrert låsing mellom kassettene som gjør at de er enkle å stable, forteller Joachim Sundås, formann hos Park & Anlegg AS, og tilføyer at de er veldig fornøyde med overvannskassettene fra Norsk Wavin.

Viktig med grundig forarbeid

For å sikre at anlegget er tett, har Borge Miljøservice AS ansvaret for å sveise magasinet med membran. De er ofte med på monteringen av fordrøyningsanleggene de sveiser, og har vært innom mange forskjellige kassetter på markedet.

- Jeg foretrekker alltid å installere Wavin sine kassetter fordi de leverer et veldig stødig og effektivt system av høy kvalitet. Stabiliteten til kassettene er på et helt annet nivå enn øvrige kassetter på markedet, og de passer alltid oppi hverandre på alle sider så det ikke er mulig å gjøre noe feil, forteller Geir Evensen, plastsveiser hos Borge Miljøservice AS.

Med et fordrøyningsanlegg på over 1300 kubikkmeter, mener Sundås fra Park & Anlegg AS det er viktig å gjøre et grundig forarbeid og ha god bemanning for å oppnå et godt resultat.

- For at stablingen av kassettene skal gå på skinner, er det viktig at fundamentet under er så rett som mulig. Det krever at man er nøye med avrettingen av underlaget, som bidrar til en jevn og god drift gjennom hele installeringen. Med god bemanning fra både oss, Norsk Wavin og Borge Miljøservice gikk installeringen over all forventing.

Kassettene er lagt i trappetrinn

Vidar Handal, Nordic Product Manager hos Wavin, mener det som er spesielt med anleggsprosjektet på Høgda i Vestby er at kassettene er lagt i trappetrinn tilpasset terrenget.

- Kassettene er installert i seks lag som danner et volum med BxLxH = 20,4x20,4x2,4m. Videre er formen trappet i høyden tilpasset skrånende terrengoverflate. Dette gir to trappetrinn på grunnvolumet, slik at høyeste punkt av anlegget er 4,0m over fundamentet. Det er enkelt å få til trappetrinn med dette systemet og du står veldig fritt til å bygge magasinet som du ønsker. Det gjør også at det er enkelt å tilpasse underveis og justere etter forholdene.

Resirkulert plast

Handal fremhever at kassettene i 100 prosent resirkulert plast er produsert i henhold til NS-EN 17150, 17151 og 17152, og har åpen struktur som tillater full inspeksjon og vedlikehold i alle etasjer av anlegget, i lengderetning og på tvers av anlegget. Spyleslanger kan føres uhindret gjennom hele anlegget, noe Handal mener er en utfordring med mange øvrige kassetter på markedet. Det at kassettene kan stables har også sine fordeler.

- AquaCell kan stables under transport og lagring. Slik sparer man plass både under transport og på byggeplassen. Dette betyr at det kan fraktes opptil fire ganger så mange kassetter i hver bil, noe som resulterer i færre leveranser, enklere logistikk og lavere CO2 avtrykk, avslutter Handal.

Kilde: Pressemelding fra Wavin

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097