23948sdkhjf

Wärtsilä og Carnival Corporation i samarbeid for å redusere plastavfall

Wärtsilä og Carnival Corporation har gjennomført et felles pilotprosjekt for å redusere plastmaterialer som brukes i marine operasjoner.

Målet med prosjektet er å øke maritim bærekraft ved å hindre at plast skader miljøet, og siden plast dannes av fossilt brensel, også redusere CO2-utslippene.

Som et resultat av denne piloten er Wärtsilä Global Logistics Services i ferd med å endre reservedelsemballasjen for å oppnå en reduksjon på omtrent 40 prosent i mengden plast som brukes.

Smartere emballasjeløsninger

Prosjektet ble utført på to Carnival Cruise Line-fartøyer, Carnival Splendor og Carnival Freedom. Det innebar bruk av smartere emballasjemateriale for reservedeler, primært ved bruk av resirkulert papiremballasje i stedet for plast. Til tross for utfordrende sjøfrakt og fuktige forhold, holdt kvaliteten på den miljøvennlige emballasjen seg på samme nivå som tidligere da plast ble brukt.

Programmet resulterte i både en betydelig reduksjon i antall plastposer som ble brukt, samt mindre vekt på forsendelsene som ble utført. Endringen i emballasje vil bli innlemmet for leveranser til Wärtsilä-kunder i både marine- og energisektoren.

- Over alt rundt oss

 

- Bærekraft er over alt rundt oss, i tett samarbeid med vår svært engasjerte forretningspartner Wärtsilä, akselererer vi prosessen for å gå fra en lineær til en mer bærekraftig sirkulær økonomi, og erstatter plast med miljøvennlig materiale, sier Riccardo Cordara, seniordirektør, fleet asset management på Carnival.

- Bærekraft er en måte å drive forretning på som kommer alle interessenter til gode. Vi gratulerer Carnival for å ha tatt positive tiltak for å redusere mengden plast som brukes, mens vi hos Wärtsilä nå erstatter alternative emballasjematerialer der det er mulig. Vår tilnærming er ende-til-ende, fra våre leverandører til våre distribusjonssentre og videre til sluttkunden. Denne svært vellykkede felles innsatsen med Carnival representerer enda et viktig skritt på veien mot større bærekraft, sier Saku Mäihäniemi, visepresident, Parts Services, Wärtsilä.

Felles forpliktelse

Carnival er en langvarig partner for Wärtsilä, og de to selskapene har begge annonsert en forpliktelse til å fremme mer bærekraftig fraktpraksis.

Kilde: Pressemelding fra Wärtsilä

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078