23948sdkhjf

Resqunit får nye eiere

DSD går inn på eiersiden i det Sandnes-baserte selskapet Resqunit - et selskap som skal hjelpe fiskeindustrien med innovative løsninger for redusert tap og forsøpling.

I tillegg øker MIF Marine Invest sitt eierskap med 133.000 aksjer. Den rettede emisjonen gir Resqunit 3,75 millioner kroner i frisk kapital.

Resqunit har utviklet et system som reduserer tap av utstyr i sjøen. Dette skal de blant annet gjøre ved å montere gule flytedisker på små og store teiner, som kan flyte til overflaten.

Dreper dyr

Hvert år mistes mellom 10 og 20 prosent av alt fiskeutstyr i havet. For teiner alene resulterer dette tapet i en kostnad på 1,4 milliarder dollar for fiskeindustrien globalt.

Tapt utstyr dreper også dyr gjennom uendelige sykluser med spøkelsesfiske (ghost fishing) og forurenser havet med plast som etter hvert løses opp til mikroplast.

- Resqunits innovative løsning fanget umiddelbart vår interesse og vi er glade for å ha signert denne avtalen. Helt siden DSD ble grunnlagt i 1855, har hav- og maritime investeringer vært en del av vårt DNA, sier Siv F. Christensen, finansdirektør i DSD.

Bærekraftige innovasjoner

Administrerende direktør i Resqunit AB, Helge Trettø Olsen, sier:

- Vi er stolte over å utvide vårt eierskap med et så anerkjent investeringsselskap som DSD, og ​​det betyr mye for oss at de ser potensialet vårt. Behovet for bærekraftige innovasjoner innen fiskeri er betydelig.

MIF Marine Invest, som allerede er en aksjonær i Resqunit, øker nå sin eierandel.

- For oss er dette et tydelig tegn på tillit til vårt oppdrag, vårt team og våre langsiktige mål, sier Trettø Olsen.

Resqunit fikk i 2021 et resultat før skatt på minus 14,7 millioner kroner.

Kilde: Resqunit

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111