23948sdkhjf

Dyster framtidsprognose

Når den tyske bransjeorganisasjonen Composites Germany presenterer sin statusrapport for markedet for fiberforsterket plast ses en sterk pessimistisk trend blant selskapene som har svart på undersøkelsen.

Undersøkelsen baserer seg som vanlig på en spørreundersøkelse blant dens medlemsbedrifter i de tre paraplyorganisasjonene AVK, Leichtbau Baden-Württemberg och VDMA Working Group on Hybrid Lightweight Construction Technologies.   

Tre aktuelle kriser

De som har svart trekker fram de aktuelle krisene som demper stemningen i komposittindustrien. Det gjelder økonomien i generell forstand som industrien spesielt nå sliter med. Pandemien har hatt en negativ innvirkning på industrien i mer enn to år og påvirker fortsatt flere segmenter innen komposittindustrien. Et område som er blitt hardt rammet, er mobilitetssektoren.

En annen stor utfordring har vært den kraftige økningen av energikostnadene. Trolig kan industrien vente seg ytterligere prisøkninger på drivstoff og gass, som kommer til å bli et sentralt spørsmål de nærmeste månedene.

Leverandørkjedene

I tillegg er det fortsatt også problemer knyttet til internasjonale leverandørkjeder, sammen med kraftige økningen i råvarepriser, delvis på grunn av flaskehalser i tilbudet. Krigen i Ukraina har bidratt til ytterligere utfordringer for mange sektorer, og spesielt gjelder det leverandørkjedene. I den aktuelle undersøkelsen har både disse effektene og andre hatt stor negativ innvirkning på stemningen i komposittbransjen.

Les hele saken hos plastnet.se.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tines kartonger får hengslet kork
Forskere gjør overvåkning av plastforurensning enklere
RENAS etterlyser prioritering av kritiske råmaterialer
PartnerPlast inngår forhandleravtale
Marine Donut - neste generasjon fiskeoppdrett
Dansk mikroplast-undersøkelse møter kritikk
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.094