23948sdkhjf

High Comp med solid vekst og er fortsatt i en vekstfase

Selskapet har doblet omsetningen og antall ansatte siden 2019. Nå rigger de seg for videre vekst. - Vi er i en vekstfase, bekrefter forretningsutvikler i selskapet, Helge Rasmussen.

HighComp leverer blant annet oppdrettstanker og andre konstruksjoner til akvakultur markedet.

I dag har selskapet over 250 ansatte lokalisert i Bokn og Arendal i Norge samt Klapedia i Litauen.

Omsatte for 300 millioner

- I 2021 omsatte vi for 300 millioner pluss minus. Vi har ambisjoner om å øke dette betydelig de neste årene, sier han.

Bak veksten ligger blant annet trender innenfor landbasert oppdrett – både nasjonalt og internasjonalt. Nylig signerte de blant annet kontrakt med det Islandske oppdrettsselskapet Landeldi, etter å ha sikret sin første Asiatiske kontrakt i 2021. I tillegg har etterspørselen etter varer og tjenester HighComp leverer til olje- og gass markedet tatt seg opp.

SUKSESS: HighComp har hatt suksess med å produsere tanker og bruer i plast til oppdrettsnæringen. FOTO: HIGHCOMP

- Det er jo i grunn litt rart, spesielt med tanke på at vi skal kutte utslipp fremover, sier Rasmussen før han legger til: -Men på den positive siden bidrar løsningene våre med å redusere utslippene i bransjen.  

- Vi må henge med

Måltallet for 2022 er 350 millioner kroner. Men økt omsetning og oppdragsmengde betyr behov for mer kompetanse – noe som viser seg å være mangelvare på tvers av bransjer om dagen.HighComp søker for øyeblikket alt fra produksjonsmedarbeidere til prosjektledere. I tillegg skal de i gang med et automatiseringsprosjekt som krever CNC operatører.

300 MILL.: HighComp omsatte for omlag 300 millioner kroner sist år. FOTO: HIGHCOMP

- Vi har et behov nesten over hele fjøla, bekrefter han. Rasmussen mener han kan friste med en spennende arbeidsplass. -Vi jobber med kompositt – et lettvekts og sterkt materiale. Sammenlignet med tradisjonelle materialer som stål og betong er dette mye mer fremtidsrettet og bærekraftig. Dette brukes i alt fra fly til vindmøller og olje- og gassinstallasjoner, forklarer Fredrik Faye, teknisk salgsleder i HighComp.

- Vi byr på mange kontrakter og har flere spennende kunder ute i verden, avslutter han.

Kilde: Næringsforeningen Haugalandet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093