23948sdkhjf

Haplast med kjempeordrereserve

Gummi- og rørprodusenten Haplast melder om en svært god start på 2022. Ordrereserven er på hele 20 millioner kroner så langt i år.

Haplast holder til på Furuflaten i Lyngen i Troms fylke, og betegnes som en hjørnesteinsbedrift i bygda.

Til nord24.no forteller salgssjef i bedriften at starten på 2022 har vært over all forventning med en ordrereserve på 20 millioner kroner så langt i år.

Pandemien slipper taket

- Det er nok et utslag av at pandemien begynner å slippe taket og ting normaliserer seg, sier salgssjef i Haplast, Johannes Grønvoll til nettstedet.

Haplast produserer gummi- og plastprodukter til aktører innen vann og avløp. I tiallegg leverer de spesialprodukter til kunder innen industri, fiskeindustri og privatmarkedet.

Grønvoll kan også fortelle at havbruksnæringen er tilbake i full vigør igjen, med vilje til å bygge og investere.

Omsetningsøkning

Det er ikke bare ordrereserven som er god inn i det nye året. Omsetningen har drastisk de senere årene, og i fjor lå omsetningen på nær 100 millioner kroner -mot 95,7 millioner året før. Siden 2017 har selskapet doblet omsetningen – da lå omsetningen på om lag 50 millioner kroner.

Men heller ikke Haplast har sluppet unna det mange andre i plastbransjen har fått erfare, nemlig de økte råvareprisene. Varekostnadene i fjor steg til 66 millioner fra 52,1 millioner kroner året før.

– Det er en økning vi ikke klarer å ta over natta. Vi var rammet av pandemien. Råvareprisene steg med 50 prosent fra januar til juni i fjor. Det slår ut at vi er fornøyd med at vi ikke har røde tall, det ble et ganske slitsomt år, der vi var på hælene i første halvår, sier Grønvoll til nord24.no.

Haplast har i dag om lag 30 ansatte.

 

Kilde: Nord24.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094