23948sdkhjf

Store utfordringer for plastbransjen

- Kompetansebehovet innen plastindustrien er betydelig større for plastindustrien enn for den øvrige industrien.

Det sier Sanna Arnfjorden Wadström i den svenske organisasjonen Sinf, som er Sverige svar på Norsk Industri.

Da Elmia Produktionsmesser åpnet dørene nylig la Arnfjord Wadström fram nye tall fra en spørreundersøkelse fra svensk leverandørindustri. Resultatene viser at det er tøffe tider for mange. En global pandemi er blitt avløst en krig. Energiprisene er svært høye, noe også prisene på plastråvarer er. I tillegg sliter plastbransjen med uteblitte leveranser samtidig som det er kompetansemangel.

Skiller seg ut på ett punkt

Da vårt søsterblad i Sverige, Plastforum, spurte henne på messen hvordan plastbransjen klarer seg i forhold til den øvrige underleverandørindustrien, svarte hun at svarene fra plastindustriens bedriftsledere har de samme utfordringene som de andre bransjen. Men på ett punkt skilte plastindustrien seg ut.

- Kompetansebehovet innen plastindustrien er betydelig større for plastindustrien enn for den øvrige industrien.

Arnfjorden Wadström sa videre at hele 67 prosent av de som har svart på undersøklesen, mener at tilgangen på relevant arbeidskraft er et problem. Det savnes med andre ord potensielle medarbeidere med rett kompetanse

Tøffe tider

- Vi befinner oss i en eksepsjonell tid der pandemien, krigen i Ukraina, materialmangel, høye energipriser osv jobber sammen. Det er med andre ord svært tøft å være underleverandør i dag, sier Arnfjorden Wadström.

Videre forteller undersøkelsen at den vanlige oppfattelsen er at vi er på vei ut av høykonjunktur og inn i en lavkonjunktur som trolig kommer til å vare en god stund. Til tross for dette svarer 56 prosent av bedriftene i undersøkelsen at de hatt en omsetningsvekst i første kvartal i år.

Og videre: 85 prosent av underleverandørene tror at ordreinngangen vil være uforandret eller øke i andre kvartal.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078