23948sdkhjf

Bygger støyskjerm av resirkulert plast

Brødrene Dahl Samferdsel-ansatte Truls Hansen har som den første i Norge bygget en støyskjerm av resirkulert plast.

Til daglig jobber Truls hansen i Tønsberg i Brødrene Dahls Samferdsel Holmestrand-avdeling, som har utviklet støyskjermen av resirkulert plast. Ifølge Tønsbergs Blad (TB) utgjør den nye støyskjermen 39,1 kubikk med plastavfall, noe som i praksis betyr 360.0990 plastposer eller 92.988 plastflasker.

Enkelt å montere

Skjermen settes opp ved hjelp av planker av resirkulert plast, og skal i tillegg til å være miljøvennlig og bærekraftig, også kunne vare mellom 60 til 100 år og være 100 prosent vedlikeholdsfri.

– Selve støyskjermen er laget av gamle plastposer og yoghurtbegere, utenom aluminiumen som brukes for å holde støyskjermen stabil, sier Hansen til TA.

En annen fordel skal være at dersom man vil kvitte seg med støyskjermen, så kan plasten og aluminiumen gjenvinnes.

Det er Brødrene Dahl Samferdsels avdeling i Holmestrand som har utviklet produktet, og der har altså Truls Hansen sitt daglige virke. Støyskjermen han har satt opp ved huset sitt, er derfor et slags prøveprosjekt.

Konkurransedyktig pris

Hansen forteller at støyskjermen kan reflektere opp til 30 decibel, og at prisen skal være konkurransedyktig. Den skal også være enkel å montere, og alt man trenger hjelp til er å foreta grunnarbeidet slik at skjermen blir stabil i jorda. Monteringen kan man selv gjøre.

Hansen kan fortelle at det er vist interesse for støyskjermen produsert i resirkulert plast.

Kilde: Tønsbergs Blad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078