23948sdkhjf

IKM Testing blir majoritetseier i Alfa Soutions

IKM Testing har kjøpt 70 prosent av aksjene i Alfa Solution AS, med opsjon på de resterende 30 prosentene. Kjøpet inngår som del av satsingen innen preservering og selskapet endrer navn til IKM Alfa Solution AS.

Alfa Solution AS er etablert i Grimstad og hadde i 2020 en omsetning på 13 millioner kroner. De har solid innpass i markeder på Sør- og Østlandet men har også en bred internasjonal kundemasse. De leverer til industrier som forsvar, maritimt, luftfart, vindkraft, transport og offshore. Marked og kundemasse kompletterer IKM Testing sitt hovedmarked i dag.

Preservering

IKM Testing er engasjert med store oppdrag i pågående utbyggingsprosjekt innen offshor-industrien og har langsiktige rammeavtaler med operatørselskap og kontraktører på norsk kontinentalsokkel. Selskapet har tatt store skritt innenfor preservering de siste årene og har etter oppkjøpet markedsledende kompetanse og leverer komplette preserveringsoppdrag.

I tillegg til produktsalg er det flere pågående prosjekter hvor komplementære ressurser fra IKM Testing og IKM Alfa Solution blir benyttet. Pågående prosjekt er blant andre tildekking og værbeskyttelse av prosessmodulen P2 (Equinors Johan Sverdrup fase 2) i Haugesund for Aibel. For dette prosjektet benyttes det miljøvennlig resirkulerbar flammehemmende krympeplast.

Høy kompetanse

- Vi gleder oss over å ha fått med IKM Alfa Solution som en stor del av vår videre satsning på preservering. I tillegg til unike produkter, får vi med oss på laget høy kompetanse og erfaring for skreddersydde løsninger innen hele spekteret av preservering. Vi har store ambisjoner! Dette gir også forventninger om at IKM Testing skal få et bedre grep om kunder og vekst på Sør- og Østlandet, også for våre andre tjenester, uttaler Vidar Haugland, CEO IKM Testing AS.

MAJORITETSEIER: IKM Testing er blitt majoritetseier i preserveringsselskapet Alfa Solutions, som her gjør en jobb ved Aibel-verftet.

Daglig leder i Alfa Solutions, Rune Johansen, er også svært godt fornøyd med oppkjøpet.

Utfyller hverandre

- Vi ser frem til å bli en del av IKM Testing, at det er en veldig god match som gjør at begge selskapene utfyller hverandre på en unik måte som gjør det mulig å få en stor vekst innenfor preservering og tildekking i årene fremover. Dette gjør også at vi i felleskap kan gjennomføre større prosjekter som vi ikke har hatt mulighet til å ta på oss tidligere, eller som har vært veldig ressurskrevende for vår del. Tiden er også overmoden for mange selskaper til å ta vare på eksisterende utstyr både kostnadsmessig og miljømessig, og med vår felles kompetanse og ressurser kan vi dekke de aller fleste oppgaver innenfor dette feltet, sier Johansen i en pressemelding.

Kilde: IKM Testing

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079