23948sdkhjf

Pipelife åpnet internasjonalt unikt sveiseverksted i Stathelle

Det helt nye bygget til Pipelife Norge i Stathelle er på mer enn 1000 kvadratmeter og er konstruert for å kunne håndtere produksjon av rørdeler i svært store dimensjoner.

Stathellefabrikken er unik i Pipelifekonsernet og i rørproduksjon internasjonalt, med sine store dimensjoner og lange lengder. Fabrikken produserer PE-trykkrør til vannforsyning og avløpshåndtering, industri og akvakultur i Norge. 

Det nye sveiseverkstedet ble åpnet ved Pipelifes anlegg i Stathelle nylig med ordføreren i Bamble og andre inviterte til stedet.

- Som spesialist på plastsveising og produksjon av spesialdeler i PE, (polyetylen) gleder vi oss til å kunne øke kapasiteten både for det norske og det utenlandske markedet, forteller administrerende direktør Sigmund Aandstad. Rørleveransene trenger kummer, bend og andre komponenter.

Pipelife åpning

MANGE: Mange var invitert til åpningen av det nye sveiseverkstedet til Pipeliife i Bamble. FOTO: PIPELIFE

En stor del av oppdragsmengden er prosjektstyrt og sveiserne arbeider med problemløsning for kundene. Nå har endelig teamet med 10 dyktige sveisere mye større plass å boltre seg på. Ofte er det spesialløsninger som ikke lar seg masseprodusere, men som må produseres basert på kundespesifikasjon i hvert enkelt prosjekt.

Rør og rørdeler i alle størrelser kan håndteres på en trygg og sikker måte. Det er spesielt med tanke på sikkerheten at det har vært viktig å få det nye sveiseverkstedet på plass. Delene er store og tunge og krever plass for å kunne håndteres på en trygg og effektiv måte. Nå har det nye sveiseverkstedet fått store porter fra flere av sidene på bygget, god krankapasitet i taket, og i tillegg kan arbeidet gjøres mer effektivt fordi store maskiner og verktøy ikke må flyttes på.

Investerer for framtiden

Det er over flere år gjort mange store investeringer på Stathelle-fabrikken, både i rørproduksjonen og ikke minst i infrastruktur og lagerareal med over 20 dekar nytt tomteareal.

Det har også blitt gjort investeringer i effektivisering, bedre vrakhåndtering og løsninger som sørger for at plastavfall ikke kommer på avveie.

Pipelife

KLIPPET SNOR: Ordfører i Bamble kommune, Hallgeir Kjeldal og administrerende direktør i Pipelife Norge klipper snora for åpning av sveiseverkstedet. FOTO: PIPELIFE

Investering av nytt sveiseverksted kan sies å være kronen på verket i en rekke investeringsprosjekt de siste årene, og som i sum gir store muligheter for videre vekst og utvikling.

Det skjer mye spennende på industrisiden i Bamble kommune og lokasjonen til Pipelife er svært sentral både med tanke på tilgang på sjø- og veitransport. I forbindelse med åpningen av Sveiseverksted benyttet både fabrikksjef og administrerende direktør i Pipelife muligheten til å takke Bamble kommune som satser på industriutvikling og tilrettelegging på Skjerkøya.

Kilde: Pipelife Norge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dansk mikroplast-undersøkelse møter kritikk
Fant mye søppel og plast utenfor tre elvemunninger i Hardanger
Protec Scandinavia inngår avtale med Bianna Recycling for hele Norden
Lansering av ny internasjonal standard for håndtering av avfall på fiskefartøy
Rekordpåmelding til Industriens Markedsplass
Mer PFAS kan true dansk drikkevann
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.062