23948sdkhjf

Pipelife åpnet internasjonalt unikt sveiseverksted i Stathelle

Det helt nye bygget til Pipelife Norge i Stathelle er på mer enn 1000 kvadratmeter og er konstruert for å kunne håndtere produksjon av rørdeler i svært store dimensjoner.

Stathellefabrikken er unik i Pipelifekonsernet og i rørproduksjon internasjonalt, med sine store dimensjoner og lange lengder. Fabrikken produserer PE-trykkrør til vannforsyning og avløpshåndtering, industri og akvakultur i Norge. 

Det nye sveiseverkstedet ble åpnet ved Pipelifes anlegg i Stathelle nylig med ordføreren i Bamble og andre inviterte til stedet.

- Som spesialist på plastsveising og produksjon av spesialdeler i PE, (polyetylen) gleder vi oss til å kunne øke kapasiteten både for det norske og det utenlandske markedet, forteller administrerende direktør Sigmund Aandstad. Rørleveransene trenger kummer, bend og andre komponenter.

Pipelife åpning

MANGE: Mange var invitert til åpningen av det nye sveiseverkstedet til Pipeliife i Bamble. FOTO: PIPELIFE

En stor del av oppdragsmengden er prosjektstyrt og sveiserne arbeider med problemløsning for kundene. Nå har endelig teamet med 10 dyktige sveisere mye større plass å boltre seg på. Ofte er det spesialløsninger som ikke lar seg masseprodusere, men som må produseres basert på kundespesifikasjon i hvert enkelt prosjekt.

Rør og rørdeler i alle størrelser kan håndteres på en trygg og sikker måte. Det er spesielt med tanke på sikkerheten at det har vært viktig å få det nye sveiseverkstedet på plass. Delene er store og tunge og krever plass for å kunne håndteres på en trygg og effektiv måte. Nå har det nye sveiseverkstedet fått store porter fra flere av sidene på bygget, god krankapasitet i taket, og i tillegg kan arbeidet gjøres mer effektivt fordi store maskiner og verktøy ikke må flyttes på.

Investerer for framtiden

Det er over flere år gjort mange store investeringer på Stathelle-fabrikken, både i rørproduksjonen og ikke minst i infrastruktur og lagerareal med over 20 dekar nytt tomteareal.

Det har også blitt gjort investeringer i effektivisering, bedre vrakhåndtering og løsninger som sørger for at plastavfall ikke kommer på avveie.

Pipelife

KLIPPET SNOR: Ordfører i Bamble kommune, Hallgeir Kjeldal og administrerende direktør i Pipelife Norge klipper snora for åpning av sveiseverkstedet. FOTO: PIPELIFE

Investering av nytt sveiseverksted kan sies å være kronen på verket i en rekke investeringsprosjekt de siste årene, og som i sum gir store muligheter for videre vekst og utvikling.

Det skjer mye spennende på industrisiden i Bamble kommune og lokasjonen til Pipelife er svært sentral både med tanke på tilgang på sjø- og veitransport. I forbindelse med åpningen av Sveiseverksted benyttet både fabrikksjef og administrerende direktør i Pipelife muligheten til å takke Bamble kommune som satser på industriutvikling og tilrettelegging på Skjerkøya.

Kilde: Pipelife Norge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109