23948sdkhjf

Plasto AS er klar for kraftig grønn vekst

- Vi står foran veldig spennende tider nå, eller vi er vel egentlig midt oppi det allerede. Vi ser for oss en kraftig vekst på mellom 30 og 50 prosent de nærmeste årene, og mye av veksten vil skje innenfor bærekraft, resirkulering og grønne energibærere. Dette gjør også at vi nå jakter på mange nye ansatte.

Lars Stenerud er daglig leder og tredje generasjon Stenerud i åndalsnesbedriften Plasto AS, som han eier og driver sammen med broren Knut Johan og en stab av godt over 30 andre medarbeidere.

Selskapet har de siste årene bygd opp en avansert og automatisert produksjon som ruller 24 timer i døgnet, med en robottetthet som er ti ganger høyere enn det som regnes som veldig høyt i norske industribedrifter.

- Det gir oss en robottetthet som er helt i verdensklasse, og det er vi skikkelig stolt over, sier Stenerud.

Foran ny vekstperiode for Plasto AS

Plasto AS har nærmere 70 års erfaring med utvikling og produksjon av sprøytestøpte deler til markedsledende kunder i ulike industrier. Selskapet har over flere år fokusert på forskningsdrevet innovasjon, og nå står plastbedriften på Åndalsnes altså foran enda en vekstperiode.

- Vi tror på en kraftig vekst de nærmeste årene, faktisk mellom 30 og 50 prosent om vi lykkes på de områdene vi jobber med nå, og det tror jeg absolutt at vi gjør. Vi har over flere år gjort investeringer i effektivisering og automatisering av produksjonen, og dette er en grunnforutsetning for den konkurransekraften vi må ha opp imot utenlandske konkurrenter, sier Lars Stenerud.

Plasto

LANG ERFARING: Plasto AS har nærmere 70 års erfaring med utvikling og produksjon av sprøytestøpte deler til markedsledende kunder i ulike industrier. FOTO: PLASTO

rbare verdikjeder og nye, grønne forretningsområder

- De siste årene har det norske og europeiske markedet fått merke sårbarheten i internasjonale verdikjeder, og dette har man virkelig fått opp øynene for det siste året. Mye har stoppet opp under pandemien, og dette har gitt oss oppdrag i Norge og Norden som tidligere nesten alltid gikk til lavkostland i Asia og Øst-Europa.

I tillegg skjer det mye innen nye forretningsområder, ikke minst innen gjenbruk, bærekraft og grønne energibærere. Da den norske suksessbedriften Easee AS trengte noen som kunne produsere plastkomponenter til framtidas laderoboter for elbiler så valgte de Plasto.

Bærekraft og norsk produksjon

- Det er vi skikkelig stolte over. Dette er et prestisjeoppdrag for oss, og norske Easee er en spennende aktør som vi liker å være på lag med. De fokuserer på innovasjon og produksjon i Norge, og de liker å ta ansvar i det samfunnet de er en del av, sier daglig leder og medeier i Plasto AS, Lars Stenerud.

- Det gjør vi i Plasto også. Det gir jo den jobben vi gjør ekstra mening, og i dette ligger også det å ta et miljømessig ansvar for den jorda vi skal overlate til våre barn, barnebarn og framtidige generasjoner.

Kilde: Pressemelding fra Plasto AS

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125