23948sdkhjf

Nye måter for resirkulert plast

PlastiCircle har funnet nye metoder for innsamling, transport, sortering og gjenvinning av plastemballasje.

PlastiCircle består av 20 organisasjoner fra Europa som sammen har funnet en måte å behandle plast på.

Det er Packnews som skriver dette.

PlastiCircles avslutningsseminar ble avholdt i april i år, etter å ha holdt det gående siden oppstarten i 2017. Det var under dette seminaret at nyheten om den nye metoden ble lansert.

Blant PlastiCircles 20 organisasjoner finner man blant annet SINTEF i Norge.

-Det er mulig å redusere bruken av jomfruelig plast. Bruken av jomfruelige plastmaterialer kan reduseres betydelig ved å øke kvaliteten på resirkulert plast, sa Åge Gellein Larsen, seniorforsker ved SINTEF Industri under avslutningsseminaret. Prosjektet har utviklet og gjennomført pilotprosjekter med smarte containere for å øke innsamlingen av plastavfall, kostnadseffektive transportsystemer for avfall koblet til skybaserte IoT-plattformer, optisk sorteringsteknologi og nye produkter laget av resirkulert plast, skriver Packnews.

Mange byer i Europa har deltatt i prosjektet, deriblant nederlandske Utrecht, Alba Julia i Romania og den spanske byen Valencia.

Avfallet i byene er samlet opp i fire tusen undergrunnscontainere, og algoritmer beregner den beste ruten.

Se presentasjonsvideo av PlastiCircle: 

Resirkulering av hardplast og plastfilm fra husholdningene har også inngått i prosjektet, der hensikten har vært å kunne levere resirkulert PP og PE til industriformål.

– Vi har klart å lage en film i 100 prosent resirkulert materiale. Vi har også forsket mye på bruk av resirkulerte polymerer i nye produkter, og vi klarte å få det til med alle produktene, fortalte Richard McKinlay Head of Consulting, Axion.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.331