23948sdkhjf

Initiativ for medisinsk PVC

Den europeiske PVC-bransjens frivillige forpliktelse til en bærekraftig utvikling av PVC, VinylPlus, er blitt lansert i samarbeidsprosjektet VinylPlus Med.

Formålet med prosjektet er å øke bærekraften innen helsevesenet i hele Europa gjennom gjenvinning av medisinske produkter av PVC.

Først ut er Belgia der man kommer til å starte et pilotprosjekt.   

- Sammen med Europe Hospitals kommer PVC-avfallet fra tre dialyseavdelinger her å samles inn og gjenvinnes, sier Birgitte Dero, adm. dir. for VinylPlus. 

I prosjektet inngår også det belgiske avfallsselskapet Renewi og gjenvinningsbedriften Raff Plastics. 

Målsetningen er at sykehus skal minske sitt miljøavtrykk og sine driftskostnader gjennom en god sortering og gjenvinning av ikke-smitteførende plastavfall.   

PVC er livsviktig plast innen mesicsnsk engangsutstyr og brukes blant annet for produksjon av syregass- og anestesi-masker, slanger dialyseposer og poser for intravenøs væske. Mange av dissa produktene, som bara brukes en gang på kort tid på ikke-smitteførende pasienter, kan gjenvinnes.

Det gjenvinningssystemet for medisintekniske engangsprodukter av PVC som nå utvikles i Beliga, kommer til å fokusere på rent og Reach-kompatibelt PVC-avfall som kan gjenvinnes for videre produksjon av et større antall høyverdige produkter for hele det europeiske markedet. 

Birgitte Dero, adm dir VinylPlus 

BÆREKRAFTIG: Birgitte Dero, adm. dir. for VinylPlus vil at medisinsk utstyr produsert i PVC, skal kunne gjenbrukes. FOTO: VINYLPLUS

- VinylPlus vil hjelpe sykehusene. Den største delen av sykehusenes medisintekniske PVC-avfall er ikke smitteførende og kan gjenvinnes om det sorteres ordentlig og samles inn. Vi er ivrige etter å forbedre gjenvinningen av PVC i denne kritiske sektoren og er derfor svært glade for å kunne lansere prosjektet VinylPlus Med, sier Brigitte Dero. 

Hvor langt fram i tid det drøyer før prosjektet tar fart i Norge og resten av Europa framgår ikke av VinylPlus’ pressemelding.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078