23948sdkhjf

Vartdal Plast satser enda mer resirkulært

Vartdal Plast tar nye steg mot målet å tilby 100 prosent sirkulære produkter for alle forretningsområdene til selskapet, og lanserer produktserien LOOP. Det første produktet i serien er Vartdal Ringmur LOOP. 

 I samarbeid med råstoffprodusenten BASF lanserer Vartdal Plast et formstøpt produkt for byggevaremarkedet der råstoffet som er brukt er laget av kjemisk resirkulert plastavfall.   Med produktserien LOOP markerer Vartdal Plast en ny viktig milepæl i satsningen på sirkulære produkt innenfor alle forretningsområdene til selskapet. 

Navnet LOOP er valgt fordi alle produktene i serien stammer fra 100 % resirkulert plast eller fra ikke-fossile råvarekilder. Plastavfall som før ble brent blir en del av loopen og blir brukt som råvare av BASF. Råvaren blir kalt pyrolyseolje og erstatter delvis fossil olje, som vanligvis blir brukt i fremstillingen av polystyren. Andelen av resirkulert råvare er fordelt til spesifikke produkt med tilnavnet Ccycled ifølge massebalanseprinsippet, sertifisert av en tredjepart. Denne sertifiseringen garanterer at mengden resirkulert råvare som trengs for å produsere et Ccycled-produkt, blir brukt helt i oppstarten av produksjonen. Ccycled står for Chemically Recycled.   

Polystyrenråstoff fremstilt av pyrolyseolje har nøyaktig det samme «DNA» som råstoff fremstilt av fossil olje, og på denne måten har Vartdal Ringmur LOOP nøyaktig de same egenskapene som den tradisjonelle ringmuren. Det samme gjelder for alle andre produkt i LOOP-serien. I tillegg til Vartdal Ringmur LOOP, vil Vartdal Plast blant annet tilby emballasje med matvaregodkjenning og andre emballasjeprodukter i LOOP-serien, noe som er en stor nyvinning for selskapet og for bransjen. 

RESIRKULÆRT: Vartdal Ringmur LOOP er det første produktet i serien med sirkulærte produkter fra Vartdal Plast. FOTO: VARTDAL PLAST

- Dette er en merkedag i EPS-bransjens historie, ikke bare i Norge, men i hele verden, sier daglig leder i Vartdal Plast-konsernet Jan Endre Vartdal, og fortsetter:

- BASF har vært vår samarbeidspartner helt siden vi startet Vartdal Plast, og det er derfor utrolig stort å få være det første selskapet i verden som tar i bruk råstoffet med benevnelsen Ccycledbyggprodukt. 

 Vartdal Plast har markert seg innenfor innsamling og gjenvinning av EPS. Satsningen på nye produkt av resirkulert plast og ikke-fossile råvarer er en naturlig fortsettelse av dette arbeidet. Med LOOP-serien vil Vartdal Plast appellere til de miljøbevisste kundene.  

- Det grønne skiftet er over oss, og vi tror at det er mange miljøbevisste kunder der ute. For å skape forandringen som er nødvendig, må vi handle nå. Dette er bare starten og vi vil komme med flere produkt fremover som vil sette nye standarder når det gjelder CO2 fotavtrykk, men som har de samme gode produktegenskapene som kundene våre allerede kjenner til, avslutter Jan Endre Vartdal. 

Vartdal Ringmur LOOP er produsert av 100 prosent resirkulert materiale, sertifisert av ecoloop. 

 

Kilde: Pressemelding fra Vartdal Plast

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063