23948sdkhjf

Fra Plastikkfabrikken via Mørenot Robotics til Troll Systems

Slik har utviklingen vært for det som en gang het Plastfabrikken, og som i 2018 ble solgt til Mørenot. Mørenot er en stor bedrift som er en toneangivende aktør i norsk og internasjonal fiske. Planen var å utvikle Plastfabrikkens teknologi for renseroboter til oppdrettsnæringen.

Nå går det fram av en pressemelding at Mørenot er gått et skritt videre, og nå heter Troll System. Rune Rørstad forteller til avisa at han har fått med seg to nøkkelpersoner på eiersiden, og sammen har de kjøpt ut Mørenot, som Rørstad var daglig leder for.

Nå er det gått to år siden Mørenot Robotics kjøpte opp Plastfabrikken, og selskapet har høstet ulike erfaringer med produktet NetRobot i sjøanlegg kontra landbasert og lukkede sjøanlegg.

- Vi har hatt mange dyktige pilotkunder. Sammen så vi at prinsippet fungerte, nøtene ble holdt rene, men det var krevende både for røkterne og oss å sikre tilstrekkelig driftstimer over lengre perioder ute i tøffe forhold i sjø», sier Rørstad i en pressemelding. Han sier videre at landbasert oppdrett er både i Norge og Internasjonalt et raskt voksende marked.

- Og de har virkelig behov for robuste system for renhold og inspeksjon», tilføyer Rørstad.

At partene skilles har sin forklaring:

- Strategien til Mørenot Aquaculture er å levere produkter og tjenester mot oppdrett i sjø, og det ble naturlig for oss å vurdere en exit når vi så at NetRoboten ikke fungerte som vi hadde håpet på innenfor tradisjonell oppdrett» sier Kristian Steinshylla, leder for Mørenot Aquaculture i en felles pressemelding fra selskapene. .

-Samtidig er det høstet gode erfaringer som det kan bygges videre på, både hos Troll Systems AS og hos oss. Vi synes også at det er bra at selskapet kan tas videre», avslutter Steinshylla.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203