23948sdkhjf

Mester Grønn fjerner mikroplast

Mester Grønn tar et drastisk valg og fjerner produkter som inneholder mikroplast fra vårt sortiment. - Vi vet at vi risikerer tapt salg ved å velge bort produkter mange forbinder med jul, men for oss er miljø viktig og vi tror kundene er enig med oss når de forstår hvor mye skade mikroplast gjør, sier Erling Ølstad, administrerende direktør i Mester Grønn.

For mange er blomster og julepynt et viktig element for å skape den rette julestemningen. Dessverre er det slik at mange juleprodukter inneholder mikroplast, blant annet i form av glitter, snø eller maling som ender i havet og i jorda. Glitter har en lei tendens til å spre seg absolutt overalt. Når vi vasker gulvet eller klærne det har festet seg i og heller ut vaskevannet så forsvinner det videre ut i havet.

UTEN PYNT: Julestjerne uten pynt, som inneholder mikroplast. FOTO: MESTER GRØNN

Dropper glitter for miljøets skyld

I mange år har julestjerner pyntet med glitter vært en vinner hos kundene. Blomster blir ofte kastet sammen med matavfallet, noe som kan være med på å spre glitteret ut i naturen. Vår erfaring tilsier også at mye av glitteret som markedsføres som miljøvennlig eller «mikroplastfritt» ikke er det. Derfor fjernet vi dette fra alle våre julestjerner i fjor.

Av miljøhensyn har vi tatt et valg om ikke å selge noe med det tradisjonelle glitteret, forteller innkjøpsdirektør Anne Katrine Gangstad. I år har vi gått enda lenger og har fjernet alt av glitter, dekorsnø og maling som inneholder mikroplast fra våre avskårne blomster, julegrupper, potteplanter og julepynt. Vi ønsker heller at kundene velger våre Fairtradesertifiserte julestjerner som er vakre i seg selv, sier Gangstad.

En hyggelig trend er også at det er større etterspørsel etter friske og naturlige produkter, sier hun.

Kilde: Pressemelding fra Mester Grønn

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.312