23948sdkhjf

Svensk konsern går bredere

Det svenske konsernet Söderbergforetagen har kjøpt opp det andre svenske selskapet Formtek i Gislaved AB. Selskapet kommer til å tilby varer og tjenester innen konsernets forretningsområde Komponenter, sammen med Nordic Plastics Group.

Det skriver plastnet.se.

-Det som är fint med oppkjøpet er at Formteknik og Nordic Plastics Group kompletterer hverandre på en utmerket måte, sier Mattias Sonnenfeld, adm. dir. og konsernsjef for Söderbergföretagen, til plastnet.se. 

Selskapene i Nordic Plastics Group arbeider med mekanisk bearbeiding og halvfabrikat av plast. Formteknik er leverandør av formverktøy samt sprøytestøpede plastdetaljer, og blir et helt nytt innslag i konsernet.

KJØPT OPP 2: Formteknik har 42 ansatte og omsetter 83 millioner svenske kroner  FOTO: FORMTEKNIK

-Oppkjøpet innebærer at vi kommer til å kunne tilby våre kunder med en bredere spekter av produkter, sier Sonnenfeld. 

-Så vidt jeg vet er det intet annet konsern i Norden som kan tilby denne pakken, sier han.

Jan Tegnhammar og Per Runnstrand som nå har solgt sitt selskap til Söderbergföretagen kommer inntil videre å være i Gislaved-selskapet.

Og Henrik Bjurestrand kommer også i fortsettelsen å være adm. dir. for Formteknik.

- En viktig forklaring på hvorfor vi velger å løfte sprøytestøping i konsernet er at kunder som i dag får sine komponenter produsert gjennom mekanisk bearbeiding behøver tillgang til sprøytestøping når de øker sine serie-størrelser. Nå kommer vi til å beholde disse kundene fordi vi også kan tilby sprøytestøping, sier Mattias Sonnenfeld.

Faktaboks:

-Formteknik har 42 ansatte og omsetter 83 millIoner svenske kroner (2019). 

-Nordic Plastics Group har 120 ansatte (produksjon i Trelleborg og Helsingborg) og omsetter 210 millioner svenske kroner (2019). 

-Söderbergföretagen, er et familieeid konsern av selskap innen industri og teknologihandel, og består av fira forretningsområder. Konsernet har en omsetning på omlag 1,2 milliarder svenske kroner og har 400 ansatte.  

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.082