23948sdkhjf

Viktige plast-sesjoner på Zerokonferansen

  1. november går årets Zerokonferanse av stabelen. Tre viktige sesjoner handler om plast.

Den ene har tittelen «globale framtidsbilder for plast». Er du nysgjerrig på hva som er fremtidens plastløsninger? Systemiq presentere rapporten "Breaking the plastic wave". De mener vi har teknologiene som trengs for å redusere plastforurensningen med 80 prosent, og samtidig redusere klimagassutslippene. 

Oljeindustrien har lenge pekt på at petrokjemi kommer til å bli det viktigste området for vekst i oljeetterspørselen. Vil plast kunne redde oljesektoren? Carbon tracker presentere rapporten " the future's not in plastic". Hva vil det ha å si for petrokjemisk industri og oljeindustrien om vi resirkulerer mer plast i fremtiden? 

Det er mye som skjer globalt og i EU på plast. Hva er framtidsbildet for petrokjemi? Vil det være de store selskapene som leder utviklingen med nye løsninger på plastmarkedet eller vil det komme nye aktører som utkonkurrerer dagens plastløsninger? EU har gjort flere viktige vedtak på plast, og flere er under behandling. Hvilke betydning får dette for rammevilkårene for norske bedrifter?

Den andre handler om «sirkulær plast i Norge».  Hva må gjøres fremover for å få til økt bruk av resirkulert plast? Hvordan skal vi gå fra en unison enighet om at vi har et plastproblem til konkrete rammevilkår som gjør noe med dette problemet?

Material Economics fra Sverige kommer å presenterer deres analyse på hva vi må gjøre fremover og de viktigste tiltakene Norge bør sette i gang med.

Hva trengs av nye investeringer i nye sorteringsanslegg og annen infrastruktur for å øke material gjenvinningen. Mepex presenterer resultater fra et arbeid de har gjort for Handelens Miljøfond. 

Den tredje plast-sesjonen har Zero kalt «Verksted». Her ønsker miljøorganisasjonen innspill fra aktører i bransjen og andre, og arrangerer et verksted. 

Dette verkstedet vil ta utgangspunkt i et fremtidsbilde hvor 50 prosent av all plast gjenvinnes i  2025. Hva er de viktige skrittene vi må ta de neste fem årene for å nå dette målet? 

Hvilke nødvendige tiltak i plastens verdikjede må være på plass i løpet av de neste fem årene? Hvilke infrastruktur må bygges ut? Hvordan sikre god kvalitet på resirkulert råstoff, og nok tilgang på råstoff? Hva skal til for å gjøre overgangen fra fossilt til resirkulert råstoff lønnsomt for bedriftene? Hvordan sikre design for gjenvinning? Bli med og diskuter og gi dine innspill på dette digitale verkstedet.

Plast-sesjonene gjennomføres i samarbeid med Handelens Miljøfond.

Her kan du melde deg på konferansens plast-sesjoner:

https://zerokonferansen.no/handelens-miljofondhub/

 

 

Kilde: Pressemelding fra Zero

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094