23948sdkhjf

Vil ha fossilfrie løsninger for plast i bygg

- Nå må byggebransjen omstille seg og ta i bruk fossilfrie materialer og utslippsfri plast!

Dette skriver FutureBuilt i ett innlegg på sine sider.

De refererer til at klimagassfotavtrykket fra bygg- og anleggsindustriene i Norge, som utgjør over 13 millioner tonn CO2-ekvivalenter årlig, hvorav halvparten er knyttet til utslipp fra byggematerialer.

FutureBuilt påpeker at dette er på størrelse med industri og petroleumssektoren.

Sammen med ZERO ønsker FutureBuilt nå å skape fossilfrie bygg.

I innlegget spesifiserer de at fossilfri plast-uttrykket brukes om plast som enten er "fremstilt av gjenvunnet plast" eller "basert på fornybare råvarer", som igjen vil si plast som ikke krever jomfruelig olje eller gass.

FutureBuilt ønsker nå å få frem alternativer til dagens plastmaterialer, da de nåværende alternativene foreløpig er tilgjengelig i "liten skala".

- Målet med prosjektet er å skape etterspørsel og marked for fossilfri plast i byggsektoren og få frem nye utslippsfrie plastprodukter for bruk i bygg. I prosjektet skal vi også realisere forbildeprosjekter, pilotbygg med fossilfri plastløsninger, skriver FutureBuilt.

Organisasasjonen peker på stål og betong som materialene som bidrar til de aller største utslippene, ved siden av plastmaterialene. Tallene deres viser ifølge de selv at 10 prosent av utslippene kommer fra materialbruken i bygg fra plast.

De refererer til en rapport om bygg- og anleggssektorens klimabidrag hos BNL.

Les mer om prosjektet, som vil foregå i 2020 og 2021, på FutureBuilts egne hjemmesider.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062