23948sdkhjf

300 kan bli nyansatt hos Scania

I midten av september skrev plastnet.se at Scania skal nyansette folk i Sverige, til tross for personalnedskjæringer. Selskapet vil fortsatt ikke avsløre hvor mange som skal nyansettes, men ifølge avisa Ekot at dreier det seg om 300 personer.

Det skriver plastnet.se. Bakgrunnen for nyansettelsen skyldes en stor ordrebok for lastebiler. Det skal nyansettes folk både i Södertälje og Oskarshamn.

- Vi har mye å ta igjen for at våre kunder ikke skal behøve vente på sine lastebiler for lenge, sier Karin Hallstan. Hun er kommunikasjonsansvarlig hos Scania.

Scania ville verken i september eller nå opplyse om hvor mange som skal ansettes, men nå rapporterer altså avisa Ekot at det skal dreie seg om ca 300 personer i Södertlälje og 50 i Oskarshamn. Ansettelsene skal finne sted i løpet av høsten. Det er kilder som sier opplyser dette til avisa.

– Jeg har fortsatt ingen eksakte tall. Det avhenger av hvordan man regner. Vi har satt opp tempoet over tid, sier Hallstand når hun blir kontaktet av plastnet.se.

Under en stor digitalkonferanse i regi av FKG i forrige uke, bekreftet Scanias administrerende direktør, Henrik Henriksson, at det er lysere tider for Scania.

– Jeg mener at markedet er sterkere enn det vi hadde forventet oss, og vi har også en sterk ordrebok. Det gjør at vi øker tempoet ganske kraftig i løpet av høsten. Vi merker at vi også skal kunne holdet det trykket oppe også neste år, sa Henriksson på konferansen.

Som plastnet.se tidligere har rapportert kommer Scania til å kutte 1 000 tjenestemenn-stillinger i Sverige som en del i Scanias globale nedskjæringer på 5 000 personer. Av disse 5 000 kommer også produksjonspersonale til å bli berørt, men det er ikke sikkert at det vil berøre akkurat Sverige.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.266