23948sdkhjf

Flyttet fra 3500 til 8000 kvadratmeter

3500 kvadratmeter på Grorud i Oslo ble for lite. Hydroscand fant sin drømmetomt i Frogner nord for Oslo. Her har de et helt nytt bygg på mer enn 8000 kvadratmeter å boltre seg i – med nytt Autostore lagersystem.

Hydroscand, som leverer slanger og ledningskomponenter til de aller fleste industrier, en stor andel av dette til bygg- og anleggsbransjen, hadde holdt til på Grorud i Oslo siden 1994.

- Vi så etter hvert at vi vokste ut av disse lokalene og de var i tillegg lite effektive. For tre år siden startet vi prosessen med å finne alternative lokaler. Vi hadde et ønske om å forbli i Oslo, men det fantes verken tomter eller brukte bygg som passet oss. Vi begynte derfor å søke etter tomter utenfor Oslo, og til slutt satt vi igjen med denne tomta på Lindeberg i Frogner, sier logistikksjef og ansvarlig for flytteprosjektet, Morten Abrahamsen. Han forteller at i løpet av fire hektiske dager i slutten av august ble 14.500 produkter flyttet sammen med personalet og annet inventar.

Hydroscand eier ikke bygget selv, men leier av Bulk Eiendom. Bygget er flunkende nytt og gateadressen står ikke engang på googlemaps ennå. Hydroscands bygg ligger bare fem minutters gange fra Lindeberg togstasjon, og Abrahamsen forventer at det etter hvert også vil komme bussforbindelse til stedet ettersom næringsområdet etablerer seg.

Logistikksjefen kan avsløre at selskapet har brukt om lag 22 millioner kroner på flytteprosjektet, inklusiv et helt nytt Autostore lagersystem.

-På Grorud måtte vi losse varer utendørs. I tillegg var det flere produkter som ble lagret utendørs hele året. Her har vi fått alt innendørs, og det åpner opp for en ny verden for oss. Vi har fått en langt mer effektiv drift, økt fleksibilitet og minsket lede- og leveringstidene. Frekvensen på ekspedering vil øke betraktelig med dette nye bygget, sier Abrahamsen. Dette vil bli merkbart for våre kunder.

NØDVENDIGHET: -Det var helt nødvendig å flytte til et større lokale med våre vekstambisjoner, sier adm. dir.  Hydroscand Norge, Magne Høyland. FOTO: MORTEN DAHL

 Adm. dir. Magne Høyland sier at Hydroscand har et uttalt ønske om å vokse ytterligere. I dag omsetter selskapet for om lag 500 millioner kroner i Norge. Det nye hovedkontoret i Frogner – ikke så langt fra Gardermoen lufthavn – vil fungere som et servicesenter for de 37 avdelingene selskapet har rundt om i vårt langstrakte land. I tillegg har Hydroscand 60 autoriserte forhandlere. Og ikke nok med det: Selskapet tilbyr også 45 mobile verksteder og 21 servicebiler.

- Intensjonen er å vokse sakte, men sikkert. Det innebærer blant annet flere avdeling og høyere omsetning, sier Høyland videre.

- Hvordan har dere merket koronakrisen?

- Vi har merket at det er en utflating i omsetningen i år. Hele reiselivs- og transport-bransjen er sterkt påvirket av pandemien, og dette slår også ut hos oss. I tillegg merker vi at bygg- og anleggsbransjen, som er den næringen vi leverer mest til, også er rammet av krisen. Man er langt mer forsiktig med å igangsette nye prosjekter i tillegg til at eksisterende prosjekter er blitt satt på vent, sier Høyland. Han legger til at Hydroscands største fordel er at de leverer til flere bransjer, noe som gjør at de har flere bein å stå på.

Logistikksjef Abrahamsen kan ikke få understreket nok hvor viktig investeringen av Autostore har vært for bedriften. Nå planlegges implementering av nytt WMS-system for videre optimalisering av prosessene på lageret. Dette vil bidra til å øke kvaliteten og punktligheten til selskapets kunder.

- Systemet har så langt vært svært stabilt og lover svært godt for framtiden. Vi skal utøke vårt sortiment, og bli enda mer kunderettet og effektive. Da er Autostore helt avgjørende for oss, sier Abrahamsen videre. Hydroscand har direktedistribusjon til forhandlere og sluttbrukere.

NYTT BYGG: Dette er Hydroscands nye bygg på om lag 800 kvadratmeter. FOTO: MORTEN DAHL

Fakta om Hydroscand:

-Svensk konsern etablert i Stockholm i 1969.

-Hydroscand Norge grunnlagt i 1978, og holdt til i Oslo sentrum i begynnelsen. Flyttet deretter til Alna, og så til Grorud i 1994.

-Nå flyttet hovedkontoret til Lindeberg i Frogner mellom Oslo og Gardermoen. Her er det 46 ansatte.

-Hydroscand Norge har 37 avdelinger og 60 autoriserte forhandlere spredt over hele landet. Til sammen er det 210 ansatte i selskapet i Norge.

-Hydroscand Norge omsetter for om lag 500 millioner kroner. Det gjør det til den nest største aktøren i Hydroscand-konsernet.

-Konsernet er i dag representert i mer enn 20 land, og omsetter for mer enn 200 mill. Euro. På verdensbasis har konsernet 1100 ansatte.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.328