23948sdkhjf

Nestlé intensiverer transformasjonen til mer bærekraftig emballasje

Avslører nye tiltak for å bidra til en avfallfri fremtid.

Nestlé intensiverer sine tiltak for å gjøre 100% av emballasjen selskapet benytter resirkulerbar eller gjenbrukbar innen 2025, og for å redusere bruken av jomfruelig plast med en tredjedel i samme periode. I dag kunngjorde selskapet en rekke nye tiltak som inkluderer en investering på 30 millioner USD for å øke bruken av resirkulert plast godkjent for matemballasje i USA, et refillsystem for dyremat i Chile og helt ny, banebrytende resirkulerbar papiremballasje for Maggi buljongterninger i Frankrike. 87 prosent av Nestlés emballasje er allerede resirkulerbar eller gjenbrukbar.

"Vi har gjort fremskritt i vår transformative reise mot en avfallsfri fremtid, men vi også klar over at vi har mer arbeid å gjøre. Som verdens største mat- og drikkevareselskap er vi forpliktet til å utnytte vår størrelsen og rekkevidden vår for å takle avfallsproblemet knyttet til emballasje overalt hvor vi er tilstede", sier Véronique Cremades-Mathis, global sjef for bærekraftig emballasje i Nestlé.

Selv om COVID-19 har bydd på ytterligere utfordringer, står selskapet ved sin forpliktelse til bærekraftig emballasje. Nestlé fortsetter å spille en ledende rolle i å bidra til å løse problemet med plastforurensning gjennom sin tilnærming bygget på tre pilarer som ble lansert i januar 2019:

 

Pilar 1: Utvikling av ny emballasje

Overgang til papiremballasje på tvers av ulike formater.

 • For eksempel er har slokoladeplaten fra Smarties nå tilgjengelig i resirkulerbar papiremballasje i Storbritannia.
 • Barnematen fra Gerber og Piltti bruker en helt ny emballasje laget av monomateriale, designet for å øke resirkuleringsverdien.
 • Nespresso har introdusert nye kapsler laget av 80% resirkulert aluminium, et viktig skritt mot sirkularitet.
 • Nestlés vannvirksomhet har doblet mengden rPET brukt siden 2019 på tvers av vannsporteføljen i USA til 16,5%.

 

Pilar 2: Bidra til en avfallsfri fremtid

 • I august 2020 nådde Nestlé Philippines plastnøytralitet. Det betyr at Nestlé samlet og behandlet en tilsvarende mengde plast som de benytter til produktene som ble solgt, og forhindret ytterligere strøm av plast til fyllinger og hav.

Sammen med Project STOP oppretter Nestlé et bærekraftig avfallshåndteringssystem og bidrar til å redusere havplastforurensning i Indonesia.

 • Nestlé startet en prøveversjon for å samle, sortere og behandle myk plast i Australia.
 • Nestlé skalerer opp gjenbrukbare og påfyllbare alternativer for dyremat og pulverkaffeprodukter, for eksempel gjennom samarbeid med oppstartsselskapet MIWA i Sveits.
 • Nestlé jobber for design og implementering av rimelige og effektive obligatoriske ordninger for utvidet produsentansvar. Selskapet har identifisert 20 land, som står for 50% av selskapets plastbruk, hvor selskapet vil støtte gjenvinningsavgifter og avfallshåndteringsinfrastruktur.

 

Pilar 3: Å drive frem adferdsendring

 • Nestlé lanserer et bærekraftig utdannings- og opplæringsprogram for emballasje for over 290.000 ansatte, for å akselerere atferdsendring og hjelpe selskapet med å oppnå sine emballasjemål.
 • Nestlé introduserte en digital plattform for å hjelpe forbrukerne med å avhende emballasjeavfallet sitt i Italia.
 • Nescafé Dolce Gusto lanserte en forbrukeropplæringskampanje for å fremme resirkulering i Tyskland og i Mexico.
 • Nestlé driver frem positive endringer gjennom skoleprogrammer, som Tunuyan Verde-prosjektet i Argentina.
 • Pilotene Algramo (Chile), MIWA (Sveits) og Loop (Frankrike) med påfyllbare og gjenbrukbare emballasjeløsninger tilbyr en ny handleopplevelse.

I tillegg kunngjorde selskapet at de søker å identifisere og støtte innovative løsninger gjennom Nestlé Creating Shared Value (CSV) -prisen, som lanseres 30. september. I samarbeid med den ideelle organisasjonen Ashoka vil Nestlé CSV-pris tildele 250 000 CHF i tilskudd til innovasjoner innen systemendring innen områder som alternative leveringssystemer og grunnløsninger for å håndtere plastavfall.

Utvikling og testing av nye, mer miljøvennlige emballasjematerialer drives gjennom Nestlé Institute of Packaging Sciences, det første av sitt slag i matindustrien. Instituttet har rundt 50 forskere som forsker på emballasje for å sikre at nye materialer er både sikre og anvendelige. Forskningsresultater inkluderer nye påfyllbare eller gjenbrukbare systemer, forenklede materialer, et nytt barrierepapir og innføring av mer resirkulert innhold i Nestlés emballasje. Instituttet samarbeider tett med mer enn 180 emballasjeeksperter i Nestlés globale FoU-nettverk, samt med forskningsinstitusjoner, oppstartsselskaper og leverandører. Nestlé vil fortsette å introdusere alternative emballasjematerialer og nye leveringssystemer, investere i infrastruktur og samarbeide med forbrukere for å løse utfordringen med emballasjeavfall.

 

Kilde: Pressemelding fra Nestle

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11