23948sdkhjf

USA: Cola og Pepsi er plastverstinger

Organisasjonen Eart Island Institute har gått rettens vei for å sakse de største mat- og drikke-leverandørene i USA. Organisasjonen mener de 10 er verst på plastavfall, og på toppen troner Cola og Pepsi.

I tillegg til Cola og Pepsi finner vi Nestle.

Det skriver Dagbladet. Ifølge avisa har Earth Island Institute gått rettens vei for å ansvarliggjøre de største leverandørene til mat-, drikke- og forbruksvarer i USA.  Organisasjonen mener at de 10 største er verstingene når det gjelder plastavfall.

- Med dette søksmålet vil vi forsøke å gjøre selskapene ansvarlige for sin andel av plastforurensing og deres påstander om at plastemballasje er resirkulerbar, sier Sumona Majumdar, generaladvokat for Earth Island til bladet Journal, skriver Dagbladet.

Søksmålet kommer som en følge av en omfattende innsamlingsaksjon for plast i verden over, der en halv million enheter plastsøppel er ryddet og samlet inn. Den største plastavfallsutfordringen viste seg å være engangsplast – plast som ikke kan resirkuleres og gjenbrukes.

Coca Cola var den merkevaren som plastrydderne fant desidert mest av. På de neste plassene fulgte Nestle og PepsiCo.

- Disse selskapene burde ta sin del av ansvaret for å kvele økosystemet vårt med plast. De vet veldig godt at denne plasten ikke lar seg resirkulere, selv om de prøver å fortelle oss dette med merkingen av produktene slik at folk føler at det blir gjort riktig, sier David Phillips, direktør i Earth Island Institute – ifølge Dagbladet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.171