23948sdkhjf

Fra plast til resirkulerbar papiremballasje for Smarties

Nestle kutter ut plastposene og erstatter posene med resirkulerbar papiremballasje for merkevaren Smarties.

Innen utgangen av april vil 90 prosent av Smarties-emballasjen på verdensbasis være produsert av resirkulerbart papir. I Norge vil det omfatte alle Smarties-produkter, og merkevaren blir dermed det første verdensomspennende sjokolademerket som går over til resirkulerbar papiremballasje. Packnews.no skriver at i Europa, Midtøsten og Nord-Afrika vil endringen fra plast til papir medføre en reduksjon i plastbruken på 372 tonn.

– Vi begynner utrullingen her i Norge nå i februar, og inkluderer begge Smarties-rørene – 38g og 158g – og Mini Smarties, sier emballasjeleder ved forskningssenteret i York, Bruce Funnell.

Den nye emballasjen for Smarties blir dekket av et papirlag med vannbasert belegg, og emballasjen skal kunne resirkuleres i Norge. Nestle gjør dette til tross for at papiremballasje kan revne hvis man dr i den, men det finnes metoder for å beskytte den uten at det går utover gjennvinnbarheten, skriver Packnews videre.

Det selges 276 millioner pakker med Smarties på verdensbasis årlig.

I løpet av de siste året har Nestlé, verdens ledende mat- og drikkevareselskap, lagt ut på en ambisiøs reise for å gjøre all selskapets emballasje enten resirkulerbar eller gjenbrukbar innen 2025. Samtidig skal selskapet redusere bruken av jomfruelig plast med én tredel.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078