23948sdkhjf

Norner fortsetter suksessen og øker bemanningen

Norner fikk et meget godt resultat i 2019 og den gode trenden fortsetter i 2020 på tross av vanskeligheter relatert til koronapandemien. Dette har gjort det mulig og nødvendig å ansette 16 nye forskere og ingeniører så langt i 2020.

Det går fram av en pressemelding fra selskapet fredag.

Norner er en global markedsleder for industrielle FoU-tjenester innen polymere og holder i dag til i Bamble. Høsten 2021 flytter vi til et helt nytt «Polymer Exploration Centre» i Dokkvegen 20, rett ved Kulltangenbroa i Porsgrunn. Det vil bli et topp moderne internasjonalt forsknings- og teknologisenter for plastindustrien og tilby forskningstjenester i hele plast-verdikjeden. Dette vil gi Nornes ansatte bedre arbeidsforhold generelt og bedre fasiliteter for å utføre krevende F&U-oppdrag.

Norner har så langt i 2020 ansatt 16 nye forskere og ingeniører til sitt teknologisenter. De nyansatte har med seg høyst relevant kunnskap og erfaringer fra spennende bedrifter internasjonalt innen fagområder som vil bidra til at Norner kan bli enda bedre på utvikling av bærekraftige løsninger.

MANGE NYANSATTE: Norner har så langt i 2020 ansatt 16 nye medarbeidere. Her er et knippe av dem. FOTO: NORNER

Laboratoriekapasiteten har dermed økt både innen polymeranalyser, mekanisk testing og plastbearbeiding. I tillegg har selskapet økt forskerkapasiteten på flere kritiske områder som polymer produksjon, tilsatsstoffer og egenskaper samt plastens bruksområder og sirkulær økonomi.

- Norner feiret denne uken 13 år som eget selskap. Resultatet for 1. halvår er det beste i Norners historie, og vi har en solid prosjektportefølje. Det er tydelig at vi har solide kunder som er opptatt av å tenke utvikling og innovasjon selv i en pandemisituasjon. Dette har gitt oss en mulighet til å styrke vår organisasjon det siste året og jeg er spesielt glad for at vi har fått inn svært dyktige nye medarbeidere som jeg er sikker på vil bidra positivt både faglig og sosialt i Norner, sier Kjetil Larsen, adm. dir. i Norner.

FORNØYD: Adm. dir. Kjetil Larsen i Norner er fornøyd med resultatene i 2019 og så langt i 2020. FOTO;: NORNER

Norner ble i 2019 deleier i det nye katapult senteret, Future Materials, som er et nasjonalt utvikling- og testsenter for materialer. Senteret skal tilrettelegge og hjelpe bedrifter med nye produkter fra idéfase til pilotfase slik at det lettere kan la seg oppskalere til industriell produksjon og marked. Dette har gitt Norner en ny dimensjon ved at vi er en del av en viktig nasjonal satsning og partner med andre spennende teknologimiljøer.

-Vi har sett en kraftig økning i henvendelser og prosjekter relatert til resirkulering av plast og bruk av resirkulert plast fra kunder og har en svært interessant kunde og prosjektportefølje på dette viktige området. Plast må i mye større grad resirkuleres og brukes på nytt til tilsvarende eller alternative produkter, fortsetter Larsen.

- Bruken av plast blir stadig utfordret og vi må utvikle mer bærekraftige løsninger for miljøet. Dette er også høyt fokusert av industrien som har behov for hjelp til både prosjekter og tester fra oss for å oppnå sine høye målsetninger, sier Ole Jan Myhre, markedssjef i Norner.

 

Kilde: Pressemelding fra Norner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.574