23948sdkhjf

Sprite-flaskene blir ikke lenger grønne

Dette går fram av en pressemelding fra Coca-Cola-konsernet, som opplyser at endringen vil foregå i de fleste markedene. I 58 år har Sprite-flaskene vært grønne, når blir de altså gjennomsiktige.

– Når den ikoniske grønne Sprite-flaska blir blank, blir den også mer miljøvennlig. Vi får på mange måter en grønnere flaske, selv om den ikke er farget grønn lenger, forteller Frida Keane, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola AS i pressemeldingen.

Coca-Cola har satt seg ambisiøse bærekraftmål, og i fjor opplyste konsernet at de har et mål om at alle flaskene som selskapet produserer i Vest-Europa skal være laget av 100 prosent resirkulert eller fornybar plast. Det er dette som nå er bakgrunnen for at den ikoniske grønne Sprite-flaska blir historie.

– Kort fortalt er de blanke flaskene mer miljøvennlige, fordi de er lettere å resirkulere enn farget plast. Vi ønsker å kutte bruken av ny plast, og vil heller gjenbruke gamle flasker når vi lager drikkeemballasje. Hvis vi skal nå målet om 100 prosent resirkulert plast i alle flaskene våre, må vi rett og slett gå over til gjennomsiktig flasker på Sprite, understreker kommunikasjonsdirektøren videre.

De først gjennomsiktige Sprite-flaskene er allerede produsert på fabrikken i Lørenskog. De første gjennomsiktige flaskene vil bli å finne i norske butikkhyller de nærmeste månedene.

– Vi er opptatt av en sirkulær økonomi for plast i Norge, der alle flaskene du og jeg panter kan brukes igjen og igjen. Når Coca-Cola går over til gjennomsiktig plast på 7 millioner flasker i Norge, så har det en stor positiv effekt, sier Kjell-Olav Maldum, administrerende direktør i Infinitum i pressemeldingen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111