23948sdkhjf

3D-printer beskyttelsesmasker

Han driver et enkeltmannsforetak med 3D-printing. Så kom han over en facebook-gruppe hvor flere likesinnede ville samle seg om en dugnad for å lage smittevernutstyr. Nå lager Vegard Fladby fra Lier visir på løpende bånd.

Enmannsselskapet startet han for fire år siden, men det var ikke nok til å brødfø seg selv. Så han har en «ordentlig» jobb ved siden av. Men så kom han over denne facebook-gruppa blant likesinnede, og etter en kronerulling, er 30-åringen i full gang med å 3D-printe visir til helseinstitusjoner og legekontor.

Plasten han benytter seg av i 3D-printingen er den samme tykke plasten som er på drikkeflasker. Plasten er godkjent av helsevesenet, skriver Lierposten.

Til vanlig jobber Fladby i Cenika - en bedrift som leverer tavleutstyr, sikringsskap og elektromateriell til elektrobransjen. Tidligere i mars i år, leverte bedriften 5000 munnbind til Lier kommune.

Nå fortsetter Vegard Fladby det «gode» arbeidet.

– Jeg har også ringt rundt til fastleger og spurt om de har sett noe behov. Alle jeg har pratet med har skreket ja i telefonen. Det vil dem gjerne ha. Når jeg har muligheten til å produsere, og ikke må ta betalt for det, synes jeg det er greit, forteller Fladby til Lierposten.

Fladby opplyser at det tar om lag to timer å printe ut den delen som trengs, og at selve jobben han må gjøre tar om lag 10 minutter. I løpet av noen få dager har han produsert 50 slike visir – også kalt ansiktsvern. Facebook-gruppa har til sammen allerede produsert 300 enheter.

 

STOR ETTERSPØRSEL: Til vanlig brukes 3D-printeren (t.v.) til droner, m en nå produserer den visir (t.h.) for legekontorer. Etterspørselen etter visir er stort, sier Vegard Fladby fra Lier. FOTO: PRIVAT

For Fladby er 3D-printingen en hobby. Han anslår overfor avisa at han bruker ca 25 kroner pr visir. Og det synes han er greit.

Foreløpig har han levert visir Volda, Skien og Stovner legekontor.

- Helsevesenet kommer med gode tilbakemeldinger og synes dette er kjempebra, avslutter han.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063