23948sdkhjf

Gratis 3d-håndtak for å minske smittespredning

Det belgiske selskapet Materialise har funnet opp en døråpner som skal bidra til å hindre smittespredning av koronaviruset.

Det skriver plastnet.se.

Det spesielle med Materialise er at de nå deler CAD-filen til alle som vil skrive ut løsningen.

Det CAD-designede dørhåndtaket er en ekstra del som monteres på eksisterende dørhåndtak. Når døra skal åpnes kan den dermed åpnes med armen i stedet for med hånden. Dørhåndtak i hjem og på arbeidsplasser er en av de store smittekildene til koronaviruset. Med den nye oppfinnelsen fra det belgiske 3d-print- og ingeniørselskapet Materialise, vil spredningen bli langt mindre.

En annen fordel med døråpneren er at den kan monteres ut at man behøver å borre hull eller demontere det eksisterende dørhåndtaket. Den første modellen er tilpasset sylinderformede dørhåndtak, men selskapet arbeider nå med å utvikle åpnere med flere mønstre, skriver plastnet.se.

Ideen med den nye døråpneren kom til da selskapet ville beskytte sine egne ansatte og besøkende fra smittespredning. Man kom så fram til å gjøre designfilen gratis da svært mange andre selskap også vil ha nytte av denne.

-Ved å gjøre designet tilgjengelig digitalt kan døråpneren med en additativ skriver produsere håndtak over hele verden i løpet av noen timer, sier adm. dir. Fried Vancrean i Materialise.

Du kan laste ned filen her.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079